Местан: Правителството няма да падне с вот на недоверие

18601
Местан: Правителството няма да падне с вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Дебат за финансовата политика трябва да има. Но аз казах, че това правителство няма да падне след вот на недоверие. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при влизане на днешното заседание на Народното събрание.

Жалко ако ГЕРБ оттеглят вота на недоверие. Дебатите никога не са излишни. Имаше нужда от сериозни разисквания на тема финансовата политика на кабинета Орешарски и за финансовото състояние на нещата в България, посочи Местан.

Кутев: Все още не е решено дали ще се гласува вотът на недоверие

Все още не е решено дали ще се гласува вотът на доверие. Ако ще има гласуване, всеки ще определи как ще гласува. Това каза пред журнали...

Местан потвърди, че Движението за права и свободи е готово да отиде на избори по всяко време. Вчера коментирах дата през юли само в светлината на Конституцията и Изборния кодекс – единствено ако те позволяват дата през този месец, добави Местан.

В студиото на bTV Димитър Главчев от ГЕРБ веднага посочи, че г-н Местан се е объркал – бил казал „бяха” за дебатите по фискалната политика, а те са във време „са”. А пред парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че партията му е готова за избори по всяко време. Нека не забравяме, че дойдоха и корекциите от Брюксел за следващия програмен период и те са много негативни, каза още той.

На въпрос дали Бойко Борисов е отишъл „на инструктаж в САЩ”, Главчев отговори, че срещата на Борисов е била планирана още преди три месеца. Чиста случайност е, че г-н Борисов отлета зад Атлантика точно сега, подчерта депутатътот ГЕРБ.

При влизането си в Народното събрание Мая Манолова каза само, че ще се определи дата за нови избори, когато е най-удобно и правилно за избирателите.

Цецка Цачева: Оттегляме вота на недоверие, ако БСП спре работата на Народното събрание

След изявлението, че кабинетът Орешарски подава оставка, ние от ГЕРБ смятаме, че във внесения от нас вот на недоверие относно финансо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика