Местан съди Божидар Димитров за 681 лева, бил по-голям патриот от него (ВИДЕО)

2668

Лидерът на нерегистрираната ДОСТ и бивш председател на ДПС Лютви Местан съди историка Божидар Димитров за клевета.

Той обяви в парламента, че е внeсъл иск в Софийския градски съд за 681 лв. - цифрата кореспондира с официалната дата на основаването на българската държава.

Хафъзов: Мразят ДОСТ заради "петте века", напрежението в смесените региони расте

Няма да сменим името на партията. Обжалвахме пред Върховния касационен съд (ВКС) и очакваме по-справедливо решение. Това заяви зам.-пре...

Така Местан обяви, че показва, че е по-голям патриот от шефа на Националния исторически музей.

Причината за делото е телевизионно участие на Димитров ден по-рано, в което той отново нарекъл Местан "турски шпионин". Екслидерът на ДПС обяви, че сумата, когато спечели делото, ще внесе като дарение във фонд "13 века България", информира Topnovini.bg.

"Няма повече да премълчавам обидите", закани се Местан и обясни, че 6 месеца е слушал какви ли не квалификации по свой адрес. Установил обаче, че "аристократичното подминаване" на тези обиди вече е вредно и опасно за страната.

"Във връзка с последното изстъпление на Божидар Димитров в българска медия, чрез която за пореден път ми отправи обидна квалификация, че съм турски шпионин, заведох искова молба", каза Местан. С нея той настоява Божидар Димитров да бъде осъден за клевета, с която уронва авторитета на български политик на лидера на партия ДОСТ.

Местан счита, че Конституцията не казва що е то етническа партия (ВИДЕО)

По-убеден от всякога съм, че новият политически проект ДОСТ е необходим за България, защото атаките, на които сме подложени, показват, ...

Actualno.com припомня, че в края на 2015 г. Божидар Димитров коментира пребиваването на Лютви Местан в турското посолство в София така:

„Не забравяйте, че 20 години съм бил разузнавач“ -  каза той. - Водещият офицер винаги ми казваше: „Ако стане напечено и чувстваш, че ще те арестуват, бягаш в нашето посолство“. Не са ми казали да бягам в съветското, американското или холандското. „Бягаш при своите!“ - това е правилото. Така че Местан е изпаднал в паника и е избягал при своите. Ето това се е случило. Турският шпионин бяга при своите“, категоричен бе тогава Димитров.

"Дарик нюз" пише, че като мотиви за депозиране на исковата молба в Софийския градски съд депутатът посочи публичния интерес и също така според него трябва да е ясно, че има конституционни и законови граници, които никой не може да прескача.

ВИЖТЕ ВИДЕО

От ДОСТ сезират ВКС заради отказа от регистрация на партията

От ДОСТ ще сезират днес Върховния касационен съд заради отказа на Софийски градски съд да регистрира партията. Решението на съда, което...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика