Местан: Трябва да се борим срещу крайния национализъм в Европа

21604
Местан: Трябва да се борим срещу крайния национализъм в Европа
Снимка: БГНЕС

Много е важно ние, либералите, да запазим силата си на трето политическо направление в Европа.

Това каза председателят на ДПС Лютви Местан след среща в НС с Александър Граф Ламбсдорф, член на ЕП, зам.-председател на групата на АЛДЕ и водач на листата на Германската свободна демократическа партия (СДП) за предстоящите европейски избори, предаде БГНЕС.

Местан говори за пенсионерски добавки за Великден, жалва се и за агитацията

Възможно е пенсионерите да получат еднократни добавки по Великден. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който говори след заседание н...

На срещата те са обсъдили предизвикателствата пред либералите в европейски план. "Анализирахме риска от разрастването на радикалните течения в Европа, крайния национализъм, който заявява претенции да се превърне в трета политически сила за сметка на либералите и се ангажирахме да сторим всичко необходимо да попречим за това", обясни Местан.

ДПС запознали подробно Александър Граф Ламбсдорф и с проблемите на вътрешната политика и с предизвикателствата пред кабинета "Орешарски". "И естествено той беше любопитен да чуе какви са целите на ДПС собствено на европейските избори. Мисля, че беше доволен да чуе, че имаме амбицията минимум да съхраним позициите си в ЕП, където да бъдат избрани 3-ма представители от листата на ДПС", каза председателят на ДПС.

Местан определи като много интересна срещата с един топ политик от Германия, какъвто посочи Александър Граф Ламбсдорф. Председателят на ДПС подчерта, че и Ото Ламбсдорф е папата на модерния либерализъм. "Той има много сериозни изследвания в областта на либерализма. Негова е уникалната формулировка от началото на прехода, след падането на Берлинската стена, това е политикът, който дава уникална формула за обединението на Европа с тезата си, че конституционният либерализъм и социалните реформи трябва образуват един нов съюз". "И това е не само на, в скоби – на Западна Европа проблем, казва той, а и ваш, на Източна Европа, който заедно трябва да разрешим", цитира Местан Ото Ламбсдорф.

Председателят на ДПС подчерта, че Александър Ламбсдорф ще е водачът на листата на германските либерали за Европейския парламент и ДПС силно се надяват германските либерали да успеят.

Местан: Ако ГЕРБ и реформаторите ни бият през май, ще се съгласим на предсрочни избори

Ако ГЕРБ и реформаторите нямат повече гласове на изборите за ЕП от БСП и ДПС, на какво основание ще искат предсрочни избори. Това каза ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика