Местан възмутен, че Енимехмедов се превърнал в медийна звезда

18536
Местан възмутен, че Енимехмедов се превърнал в медийна звезда
Снимка: БГНЕС

С променената мярка на Октай Енимехмедов се дава ход на сценарий - превръщането на нападателя в медийна звезда. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в пленарната зала във връзка с мярката домашен арест на Октай Енимехмедов

В европейска България можеш да насочиш оръжие към слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода. Това не е справедливо. Поощряваме младите, че оттук-нататък може да стрелят по политически лидери и вместо на възмездие, да се радват на слава. И да отговарят на въпроса - дали пък няма да правят и политическа кариера.

Психичноболните са в парламента

В критични ситуации си проличава колко струваш. Тази максима може да ви я каже всеки учител, всеки експерт в области, в които често се ...

Но - за това има едно условие, политическият лидер трябва да се казва Ахмед, Мехмед или Местан. Дулото на газовия пистолет все едно беше насочено срещу моето слепоочие, срещу стотиците хиляди български граждани, които се уповават на закона, каза Местан. Това не е упрек срещу съдебната власт, като цяло. Това е упрек, открит, искрен, неподкрепен, срещу облеченото в правни тоги пристрастие, срещу поръчителство, намерило своето покровителство, срещу отделни представители на Темида.

Единствената утеха е, че съдебният процес не е завършил, каза Местан. Още на 19 януари 2013 г., в деня на покушението, прозряхме, и за това предупредихме, че е в ход сценарий на поръчителите за героизиране на нападателя. Не било - опит за убийство, а хулиганска проява, опит за сплашване, защото газовият пистолет не може да убива, каза Местан.

Заваляха поръчкови експертизи, които да обслужат тази теза, но нито един от застъпниците на тази измислица не се съгласи да се постави на мястото на Ахмед Доган, не бе готов да подложи слепоочието си, защото газовият пистолет убива.
Ако Октай Енимехмедов беше стрелял не по Доган, а по Борисов, Плевнелиев, щяха ли да бъдат толкова безпомощни органите? Тежък въпрос, с лесен отговор, каза Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com