Местан за арменския геноцид: Против сме пристрастни исторически разделения

6307
Местан за арменския геноцид: Против сме пристрастни исторически разделения
Снимка: БГНЕС

Въпросът не може да стои между Лютви и Антон, между Местан и Хекимян. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в коментар за арменския геноцид в студиото на bTV.

Затова ДПС излезе с изявление преди декларацията на Народното събрание за арменския геноцид - вместо да пристъпим към проект за решение, да изразим почит към паметта на жертвите, без значение от националността им. Народите не носят отговорност за решенията на лудите глави, каза Местан.

Местан и Ахмедов отнесоха по 200 лв. глоба за агитация на майчин език

Шуменският районен съд потвърди наказателните постановления на областния управител, с които на лидера на ДПС Лютви Ахмед Местан и раз...

Той добави, че декларацията на българския парламент е със силата на закон. Според лидера на ДПС другите парламенти, изказали се за геноцида, са го направили под формата на декларации.

"Защото живеем през XXI век, а тези събития са от началото на XX век. Ние сме категорично против избирателния прочит на история", допълни още Местан.

Ако влезем в този прочит на историята ще трябва да оценим и други исторически трагизми, които по своите мащаби са сравними със събитието от 15-та година. Защо го превръщаме в централна тема и когато казвам, че решенията на лудите глави не са решения на един народ, все едно да обвиним онзи народи, които са били припознати от Хитлер, принадлежащи към арийската раса. С историята не може да се законодателства, категоричен бе Местан.

Според него проблемът на актът на българският парламент е, че той е със силата на закон.

"Почти прихнах да се смея. Да се смее ли човек, да плаче ли", така Местан коментира твърдението, че кметът на Хасково е „човек на ДПС”.

Местан: Признаването на арменския геноцид ще влоши отношенията с Турция

Прави се опит за експлоатация на една историческа тема за обслужване на конфронтационно политическо поведение. Приемането на решение ...

"Ако той е човек на ДПС, означава, че ние определяме решенията на Патриотичния фронт. Той е бил кандидат на СДС, после е направил някаква своя коалиция", допълни още Местан.

Във връзка с предстоящите местни избори Местан заяви, че ДПС ще действа за местните избори според ситуацията - ще избира партньори според интереса си (бел. ред. - т. нар. от него поливалентно поведение).

Лидерът на ДПС уточни, че се разработват различни варианти за общините – между 60 и 80 на брой, в които подкрепата на ДПС е от решаващо значение.

 

 

Методи Андреев: С майчиния език Местан бяга от съдебната реформа

След Великденската ваканция депутатите се завърнаха в парламента и циркът отвори врати. Вчера, 22 април, лидерът на ДПС Лютви Местан оп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика