Методи Андреев: Не мигрантите са проблем за вътрешната ни национална сигурност

3242
Методи Андреев: Не мигрантите са проблем за вътрешната ни национална сигурност
Снимка: БГНЕС

Най-сериозният проблем за вътрешната ни национална сигурност е ромското малцинство, а не мигрантите. Това каза в предаването „Метроном” на Радио "Фокус" - Пловдив Методи Андреев, депутат от ГЕРБ.

По думите му, в ромското малцинство се забелязват множество негативни процеси, като така наречената „комерсиална ислямизация”. „Срещу пари нашите български роми, които доскоро бяха християни, изведнъж се превръщат в мюсюлмани и то не какви да е , а в радикални ислямисти с бурки и бради. Започват да се проявяват процеси, които създават сериозно безпокойство сред българската общественост. Освен това, циганското малцинство е малцинство, което традиционно не се съобразява с българските закони и те винаги са привилегировани”, коментира Андреев. Според депутатът от ГЕРБ, държавата трябва да спре да толерира лентяйството сред това население.

Кандидатите за СЕМ ще минават проверка за принадлежност към ДС

Народното събрание прие правила за избора на двама представители от парламентарната квота в Съвета за електронни медии (СЕМ). Те трябва...

„Там трябва да се задават много сериозни образователни програми. Трябва, ако е необходимо с принуда, те да бъдат образовани и задължени, след като създават деца да ги отглеждат и образоват. На България не са необходими неграмотни и безработни. Проблем за вътрешната политика не са бежанците, защото те ще минат и ще заминат, но ромите са един сериозен проблем, който ни е завещан от времето на социализма. Този завещан ни проблем сега е много тежък и е нерешим, ако съдим по възможностите на нашата държава”, смята Методи Андреев. Депутатът подчерта, че не е против мигрантите, стига те да преминават през България с добри намерения.

„Те трябва да знаят, че ние сме бедна държава с нисък стандарт на живот. Мигрантите не бива да ни се сърдят, защото е нормално човек първо да гледа да осигури своето семейство и чак тогава да се обръща и да подкрепя обществени начинания. Ако те са с добри намерения, не искат да налагат в нашата държава своя начин на живот, готови са да възприемат нашия начин на живот и не искат да правят тероризъм и да създават безредици – тогава няма лошо. Нека да минат и да постоят, но трябва да знаят, че те не са жители на нашата държава. Рано или късно трябва да се върнат по родните си места, когато там нещата станат по-добри и конфликтите се успокоят”, каза още Методи Андреев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика