Миков: Опитват се да представят управлението ни в негативен план

19280
Миков: Опитват се да представят управлението ни в негативен план
Снимка: БГНЕС

В последните месеци в страната се наблюдава консолидация на десницата и използване на всички институционални възможности, най-вече на президента, за атака срещу БСП и нейното участие в управлението на страната през последната година.

С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към членовете на Националния съвет на партията в началото на днешното заседание на пленума, предаде БГНЕС.

Според Миков целта е не само да се неглижира участието на БСП в управлението, но и да се нанесат тежки удари на БСП в рамките на предизборната кампания. Той коментира, че ясно се очертава опитът за намеса на президента в политическия живот и това личи и от приоритетите на служебното правителство, назначено от държавния глава. Те далеч надхвърлят конституционния срок на управление на едно служебно правителство както и правомощията, свързани основно с провеждане на предсрочните избори, посочи Миков.

Започват се действия, които трябва в негативен план да представят управлението, в което участвахме, предупреди Миков и разкри, че предстои сформирането на работна група в левицата, която да наблюдава случващото се в изпълнителната власт по време на работа на служебния кабинет.

Останалата част от анализа на Миков на актуалната политическа обстановка в страната ще бъда чута само и единствено от членовете на Националния съвет на партията, защото медиите трябваше да напуснат залата малко след началото на изявлението на председателя на БСП. По време на днешното заседание на пленума ще бъде изслушан бившият енергиен министър Драгомир Стойнев по въпроси свързани с "Уестингхаус". Трета точка в дневния ред са промени в Изпълнителното бюро на партията и взимане на решение за определяне на нов говорител.

Преди началото на пленума Ангел Найденов съобщи, че има предложение за освобождаването на трима членове на Изпълнителното бюро на БСП: Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов. На тяхно място ще бъде избран един нов член и това е Захари Георгиев. Найденов добави, че има предложение за нов говорил в лицето на Атанас Мерджанов. Водачите на листите за предстоящите избори ще бъдат обсъждани най-вероятно другата седмица, съобщи Найденов, а в нейния край ще има нов пленум за утвърждаване на водачите и на коалиционната форма и участниците в нея. Има и предложение за ново име на коалицията, което да бъде Коалиция от партии БСП – Лява България.

Изключват трима от Изпълнителното бюро на БСП

Ангел Найденов съобщи преди началото на заседанието на ръководството на партията, че са предложени за изваждане от Изпълнителното бюро ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика