Миков: Утре ще си проличи дали ГЕРБ наистина иска предсрочни избори

16112
Миков: Утре ще си проличи дали ГЕРБ наистина иска предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Чрез утрешния кворум в Народното събрание ще стане ясно дали ГЕРБ наистина искат предсрочни избори. Въпросът за референдума е удачно и утре да се постави в дневния ред и да се види ще има ли кворум по два въпроса - насроченото гласуване на внесения проект на решение за оставка на кабинета и след него да започнем обсъждането на референдума. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков пред БНР.

Припомняме, че днешното заседание на НС не се състоя поради липса на кворум.

Миков: ГЕРБ не очакваха, че БСП ще поиска задължително гласуване

ГЕРБ не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Народното събра...

"Министър-председателят е този, който ще сложи своята оставка, след това има конституционна процедура. Вече разбрахме, че ГЕРБ ще бави класификационната процедура и може би ще се опитат да направят правителство в рамките на този мандат. Очевидно не се искат бързи предсрочни избори. Ние настояваме за варианта най-бързи избори, а сега тези, които най много искаха, започват да шикалкават и да търсят формални поводи", каза Миков.

Председателят на парламента коментира и анблок назначението на нови членове на Сметната палата: "Аз разбирам, че ГЕРБ искат да имат пълен контрол върху Сметната палата, но това по никой начин не кореспондира с представата за този орган като независима институция."

КСНС не би трябвало да обсъжда следващите избори. Президентът носи отговорността да насрочи избори. Хубаво е, че търси консултации. Малко ми е странно, че това не са политически консултации за насрочване на избори, а КСНС, в който участват и редица други служби, включително и членове на кабинета, каза още той.

Миков отговори с „Категорично не“ на въпроса дали оцеляването на БСП минава през оставката на председателя ѝ Сергей Станишев, защото БСП не е лидерска партия.

Миков проваля референдума за изборните правила

Референдумът за изборните правила, който защитава инициативен комитет начело с професор Георги Близнашки, е на път на практика да се пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика