Министерството на туризма разработва маршрути за религиозен туризъм на руски туристи в България

5951
Министерството на туризма разработва маршрути за религиозен туризъм на руски туристи в България
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма разработва маршрути за религиозен туризъм на руски туристи в България. Това се разбира от писмения отговор на ресорния министър Николина Ангелкова на въпрос от депутат от “Обединени патриоти”, предава БГНЕС.

В периода 06-08 октомври 2017 г. в курорта “Св. св. Константин и Елена” ще се проведе Българо-руски туристически форум в рамките на Дните на руската духовна култура, на който ще се разисква перспективите пред организирания отдих на руски деца, оздравителния туризъм, както и историко-патриотични маршрути, поклоннически и религиозен туризъм и културно-опознавателни маршрути Русия-България-Европа, посочва още Ангелкова.

Ангелкова: Групирането на морските плажове ще улесни и потребителите, и бизнеса

С промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) планираме да се извърши групиране на морските плажове по функци...

Министърът на туризма подчертава, че официалното представителство на България в Русия е било прието за асоцииран член на Асоциацията на руските туроператори, което е знак за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни. “Предстои да се разработят нови конкретни маршрути за руските туристи, съвместно с Федералната агенция по туризъм и Руската православна църква. Работи се по програмата “По болгарским дорогам памяти” и програмата за поклоннически пътувания”, пише още Николина Ангелкова. Тя подчертава, че има активизиране на търсенето на поклоннически пътувания на руски туристи от Москва и Екатеринбург, които ще посетят България тази година. А подготвеният, съвместно с Руската православна църква маршрут, ще се стреми да обедини най-значимите религиозни паметници у нас – Рилският манастир, следван от Бачковския и Троянския манастир, както и църквата и къщата на българската пророчица Ванга, която в Русия е “изключително обичана и популярна, а за руснаците името й и всичко, свързано с нея, има необикновен магнетизъм”. Министърът на туризма отбелязва още, че България е предпочитана дестинация за семеен туризъм сред руснаците, а те пък са сред туристите, които масово ползват много допълнителни услуги към основните туристически пакети.

Като пример за съвместната работа за увеличаване на броя на руските туристи, които биха дошли на религиозен и поклоннически туризъм у нас, Ангелкова подчертава съвместното посещение с посланика на Русия в България Анатолий Макаров на Троянския манастир “Успение Богородично”.

Припомняме, че на 1 септември от Консулската служба на българското посолство в Москва съобщиха, че е издадена 200 000-та българска виза за 2017-та година. Неин притежател е 5-годишно дете, което ще почива в Свети Влас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика