Министерството отново обвини уволнения служител за текстовете за уседналостта

1600
Министерството отново обвини уволнения служител за текстовете за уседналостта
Снимка: БГНЕС

Финалният вариант на проекта за уседналост, който беше качен за обществено обсъждане, не е бил съгласуван с министъра на правосъдието.

Това заяви днес зам.-министърът на правосъдието Деница Митрова в изявление по повод оттегления проект за изборни промени, ограничаващи изборните права на българите в чужбина.

Йотова: Никой не трябва да си мисли, че България може да бъде друго освен парламентарна република

Вицепрезидентът Илияна Йотова отстоя "твърдо становище", че "никой не трябва да си мисли, че България може да има някакъв друг тип устр...

До този момент от ведомството отказваха да коментират твърденията на чиновника Любомир Талев, който беше отстранен от работа с мотива, че самоволно е качил проекта с цел злепоставяне. Той отрече това като абсурдно и разказа как за промените е настоял лично президентът на среща на "Дондуков 2", на която са присъствали и Митрова, и правосъдният министър Мария Павлова.

„От името на Министерството на правосъдието заявявам ясно и категорично, че проектът за закона е готвен от експерти към министерството и впоследствие е обсъден с правния съвет към президента. Законопроектът бе качен за обществено обсъждане на интернет страницата на министерството от директора на дирекция „Съвет по законодателството“ (Талев - б.р.) в нарушение на действаща заповед от 17 март 2017 г. и без да бъдат изпълнени мои разпореждания за редакцията на текстовете, касаещи изборните права на българските граждани“, заяви още Митрова, цитирана от "Фокус".

По думите й става въпрос именно за пълните текстове, регламентиращи тези права да са в унисон с разпоредбите на чл. 350 и 396 от действащия Изборен кодекс, които се отнасят до уседналостта на български граждани, както в България, така и на територията на всички държави членки на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика