Митингът на БСП може да е провокация към протеста, казват от ГЕРБ

23669
Митингът на БСП може да е провокация към протеста, казват от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отправи поредна декларация в парламента, насочена срещу действията на БСП. Този път беше разкритикувана идеята да има митинг на червената партия утре в София.

Ние сме притеснени от начина на организация на митинга на БСП в София преди важен футболен мач като "Левски" - ЦСКА. Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова.

Многочасов митинг на ГЕРБ в Пловдив

От 12 до 17 часа е предвиден митингът на ГЕРБ в Пловдив в събота, Община Пловдив вече е получила официално уведомление, предаде БГНЕС...

„Притесняваме се дали това не е провокация към тези, които протестират от над 100 дни. Притесняваме се от възникване на кървав сблъсък. Не искаме кървава битка между двата протеста и затова направихме нашия митинг в Пловдив”, обясни Дариткова, цитирана от Агенция "Фокус".

„БСП няма как да си намерят хора за митинга и разчитат на своя партньор ДПС. Във всички смесени региони ДПС е активирала активистите си. Кметове на населени места имат разпореждане да намерят по пет души, които да участват в протеста. Над 200 села има в област Кърджали. Митингът на БСП е подкрепен с активисти на ДПС. Имаме информация, че БДЖ организира извънредни влакове, които да пътуват от Пловдив и Бургас за София, точно за митинга”, заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ.

„Имаме притеснения за времето, по което ще се проведе митингът, защото в 15:15 часа е футболната среща между „Левски” и ЦСКА. Този панически ход на БСП, която иска по някакъв начин да премери броя на симпатизантите си с ГЕРБ, не им прави чест. Ние обявихме митинга си в Пловдив, за да не нагнетяваме напрежение и да не остава впечатление, че искаме да яхнем протеста”, каза още Караянчева.

„Моралът не е количествено понятие. Смятаме, че е неморално да сме свидетели на един митинг на подменената подкрепа. Тази симбиоза между двете партии не може да не притеснява една столетна партия. Митинг на Българската социалистическа партия за прави и свободи”, посочи Даниела Дариткова.

Ще съберем повече хора, отколкото агитките на Левски и ЦСКА, казва Янаки Стоилов

Митингът-шествие, който БСП ще направи в тази събота (16 ноември) и който ще тръгне в 11:30 часа от „Орлов мост” към сграда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика