МО дава 7,4 млн.лв. за система за секретна комуникация

13693
МО дава 7,4 млн.лв. за система за секретна комуникация
Снимка: Thinkstock

До 18 декември Министерството на отбраната очаква оферти за доставка на комуникационно оборудване за защита на класифицираната информация. Стойността на обществената поръчка е 7,4 млн. лв., с ДДС, които ще бъдат платени от бюджета на военното министерство, предаде БГНЕС.

Фирмите, които кандидатстват в търга трябва да разполагат с достъп до класифицирана информация до ниво "Поверително". Самата обществена поръчка е разделена на три обособени позиции.

Първата позиция е за доставка на комуникационно оборудване и е на стойност 2,6 млн. лв., без ДДС. Според техническата документация става въпрос за доставка на сървъри, персонални и преносими компютри, система за видео-конферентна връзка, записващи устройства, компютърни памети, лабораторно оборудване и др.

Втората позиция е на стойност 3,2 млн. лв., без ДДС. Тя включва доставка на оборудване за защита на класифицирана информация – криптографско средство, съвместимо с използваните в системата на българската отбрана, както и защитен цветен лазерен принтер.

Третата позиция е на стойност 332 500 лв., без ДДС. Срещу тази сума трябва да бъде доставен софтуер, както и да се изградят web и ip-базирани системи за конферентни връзки и комуникации.

Критерият за избор на изпълнител на обществената поръчка е предложена "най-ниска" цена за доставка на оборудването за секретна комуникация.

Обществената поръчка на стойност от 7,4 млн. лв. се провежда на фона на твърденията на новия министър на отбраната Николай Ненчев, че ако парите за армията в Бюджет 2015 г. бъдат намалени, то ще се наложи съкращение на 4000 военнослужещи. В момента в системата на Министерството на отбраната работят около 29 000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика