Муравей Радев: Без помощта на видни политици Цв. Василев не би могъл да направи това нещо

8285
Муравей Радев: Без помощта на видни политици Цв. Василев не би могъл да направи това нещо

Димитър Радев е много подходяща кандидатура за шеф на БНБ. Аз дори се учудвам, че е приел. За него това е малко кон за кокошка, това заяви в сутрешния блок на bTV бившият министър на финансите Муравей Радев.

Той припомни, че Димитър Радев е бил негов пръв заместник-министър и изтъкна, че има много добра подготовка. Освен това кандидатът за шеф на БНБ направил и впечатляваща кариера в МВФ, където бързо се издигнал до ръководител на мисии в най-кризисните държави.

Кордовска обясни с техническа грешка преобразуването на преференциалните депозити в КТБ

Техническа грешка. Това обяснение е дала Нели Кордовска, която в качеството й на зам.-председател на управителния съвет на Фонда за гар...

„Той е неутрален политически”, посочи Муравей Радев. „Всеки би приел такава кандидатура”, добави той. По думите му, Димитър Радев не би допуснал да участва и да бъде сниман във видеоклип по начина, по който беше сниман Иван Искров в компанията на Цветан Василев.

Относно въпроса кой се е облагодетелствал от КТБ Муравей Радев коментира: „В никакъв случай това не са хората, които са си вкарали парите там. Те изгубиха не само лихвата, но и главницата. Онези, които са се облагодетелствали, са онези, които извадиха парите от там. Това е групата около Цветан Василев. Той може да каже и кои други”.

„Всяка една стотинка, която е излязла от банката, се знае къде, при кого и защо е отишла. Там са имена, които на никого нищо не говорят – шофьорът, секретарката. Цветан Василев всъщност стои зад всичко това”, посочи бившият финансов министър.

Според него много трудно ще бъде да се проследят парите по обратния път - от България, през чуждите дружества, които са накупили активи тук с пари от КТБ.

Синдиците на КТБ с нова молба за несъстоятелност на длъжник на банката

  Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са подали още една молба за производство по несъстоятелност на длъжник на бан...

„Това са първа и втора редичка. Третата редичка трябва да се види. Онова дружество в Люксембург – „ала-бала-33”. Онзи мошеник Луврие говори ли ви нещо?”, добави той.

„Правителството на Пламен Орешарски пръста си не мръдна, за да спаси банката. Не пожела или не му позволиха – това е въпросът”, каза още той. „Според мен мозъкът на цялата история е Цветан Василев. Но без помощта на видни политици и видни държавни мъже не би могъл да направи това нещо”, смята Радев.

На въпрос защо бившият премиер Иван Костов, при чието управление Радев беше министър, е ходил при Цветан Василев, той отговори: „Питайте него. Аз с него отдавна не съм се чувал, още по-отдавна не съм се виждал”.

Според него, „ходенето” при банкера е нередно, когато има конфликт на интереси. „Порочното е овластеният държавен мъж да посещава обект под надзора му или който може да се облагодетелства от него. Цветан Василев най-добре може да каже, защото те няма да си признаят”, добави още Муравей Радев.

Скандал с търговската марка на една от компаниите "за едно евро"

Няколко месеца, след като се оттеглих от поста изпълнителен директор на "ГАРБ Аудиенс Рисърч България", но запазих акционерния си дял в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика