На 29 юни ще има нови консултации при Плевнелиев

24637
На 29 юни ще има нови консултации при Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

В неделя на 29 юни от 14.00 часа, при президента ще се проведат политически консултации на парламентарно представените политически партии и коалиции, както и на тези, представени в Европейския парламент, предаде БГНЕС. Това са се договориле днес следобед президентът Росен Плевнелиев и председателя на Народно събрание Михаил Миков.

Миков приканва всяка от посочените политически сили (ПП ГЕРБ, Коалиция за България, ПП "Движение за права и свободи", ПП "АТАКА", България без цензура, както и Реформаторския блок) да излъчат по двама свои представители, които да присъстват на срещата. Очаква се на срещата да бъде и министър-председателят Пламен Орешарски.

Дневният ред на срещата ще обхване теми, свързани с развитието на политическата обстановка у нас, както и с успешната подготовка и провеждане на предсрочните парламентарни избори.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Междувременно президентът Росен Плевнелиев остро осъди целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система. Държавният глава призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации, съобщиха от прессекретариата на президента.

Местан: Постигнатото съгласие е сигнал гражданите да бъдат спокойни

Стоим изцяло зад заявената обща позиция. След тези консултации смея да твърдя, че ДПС даде своя принос за постигането на това съгласие....

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари. Президентът апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика