Наградиха Петър Стоянович с орден за заслуги на Суверенния Малтийски орден

13620
Наградиха Петър Стоянович с орден за заслуги на Суверенния Малтийски орден
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата д-р Петър Стоянович е награден с орден за заслуги на Суверенния Малтийски орден. Отличието му е връчил на специална церемония в София Камило Дзуколи, посланик на Суверенния Малтийски орден в България, съобщава пресцентърът на Министерството на културата.

По думите на Дзуколи Стоянович е награден за неговата подкрепа за много дейности на Ордена. Отличието е получил и председателят на УС на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Сред гостите на церемонията са били Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита Гомес Асебо, както и представители на много дипломатически мисии.

Асен Асенов ще смени Петър Стоянович?

Името на журналиста Асен Асенов се спряга за нов министър на културата, съобщи "Площад Славейков". Другите фигури, които може би ще бъ...

През 2014 г. се навършват 20 години от установяването на дипломатически отношения между Суверенния Малтийски орден и Република България, е отбелязал в словото си Камило Дзуколи. "Доколкото ни бе по силите, през изминалата година работихме в помощ на другите.

Специално искам да отбележа проекта, който осъществихме със сдружението "Прегърни ме" за деца от социални домове. Имахме и различни хуманитарни акции, тъй като това е многовековна традиция за нашия Орден", е посочил посланик Дзуколи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика