Най-важната работа на депутатите тази седмица - да си гласуват ваканцията

593
Най-важната работа на депутатите тази седмица - да си гласуват ваканцията
Снимка: БГНЕС

Първа точка от дневния ред на депутати, за които пленарната седмица започва в сряда, е да вземат решение за лятната си ваканция, предаде БГНЕС.

На заседанието си на 13 юли народните представители ще започнат работа с обсъждане и гласуване кога да почиват. Вносителите са от ГЕРБ, РБ, НФСБ - Красимир Велчев, Найден Зеленогорски, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, предлагат лятната депутатска ваканция да започне на 1 август и да продължи до 28 август, включително. Първото заседание за новата пленарна сесия да се проведе на 31 август.

"Вечните" концесии минаха на първо четене през парламента

Концесиите се разделят на три групи - за строителство, за услуги и за ползване. Възложители ще бъдат министрите и кметовете, вместо Мин...

Според предварително публикувания дневен ред за работата на депутатите тази седмица, те трябва да проведат второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс с вносители Цветан Цветанов и група народни представители. ИК бе приет на първо гласуване в средата на юни.

Народните представители трябва да се занимаят и с второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за митниците с вносител Министерски съвет, приет на първо гласуване на 20 април.

Следва първо гласуване на Законопроект за независимия финансов одит, както и на ЗИД на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

През седмицата се очаква и второто четене на Законопроект за кредитите за недвижими имоти на потребители. Депутатите ще се занимаят с различни доклади в пленарна зала относно дейността на Висшия съдебен съвет и на Инспектората му, както и на прокуратурата и други.

Правителството одобри проектозакона за антитероризма, на ход е Парламентът (ВИДЕО)

На днешното си заседание правителството одобри проекта на закон за противодействие на тероризма и предлага на Народното събрание да го ...

Традиционното седмицата ще приключи с парламентарен контрол в петък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика