Нанков се "прибра" в регионалното министерство като зам.-министър

9028
Нанков се "прибра" в регионалното министерство като зам.-министър
Снимка: БГНЕС

Подалият оставка заради катастрофата край Своге регионален министър Николай Нанков, който отиде в парламента, се върна обратно във ведомството като заместник на поелата доскорошния му пост Петя Аврамова.

Припомняме, че днес (10 октомври) Народното събрание гласува прекратяване на пълномощията му. Малко по-късно премиерът Бойко Борисов освободи Малина Крумова от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и назначи на нейно място Николай Нанков. Крумова става съветник към политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

Парламентът освободи Николай Нанков като депутат

Парламентът прие оставката на депутата Николай Нанков. Мотивите за подадената от Нанков оставката не са ясни. Той се върна в парламент...

Малина Крумова отговаряше в регионалното министерство за водната реформа и жилищната политика. Освен тези ресори се очаква Нанков да поеме и пътищата, заради въвеждането на тол системата. Докато беше министър той лично отговаряше за този ресор.

Назначението на Нанков не е изненада, защото новия министър на регионалното развитие Петя Аврамова още в деня на приемането на поста заяви, че би искала Нанков да работи за нея.

"Хора със знание и опит, като Николай Нанков, трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане. Засега няма решение по този въпрос", каза в средата на септември Аврамова.

Връщането на Нанков във регионалното министерство обаче само по себе си обезсмисля подадената оставка, като знак за поемане на политическа отговорност заради вече 20-те жертви на катастрофата край Своге. Една от версиите на разследването, по която се работи е свързана с качеството на ремонта на пътя.

Николай Нанков хвърли оставка като депутат

Николай Нанков е подал оставка като народен представител, предаде БГНЕС. Бившият министър на регионалното развитие и благоустройствот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика