Народното събрание праща документи онлайн, за да пести от хартия и да е по-екологично

18007
Народното събрание праща документи онлайн, за да пести от хартия и да е по-екологично
Снимка: БГНЕС

Народните представители ще получават вече в електронен вид материалите, предназначени за обсъждане в пленарна зала и медийния мониторинг. Това е част от инициативата на ръководството на Народното събрание за по-широкото въвеждане на електронните технологии в работата на парламента и намаляване на изразходваната хартия, съобщиха от НС.

Председателят на парламента Михаил Миков изпрати писмо до народните представители, в което ги информира, че от днес ежедневно до 08:30 часа на електронните адреси на депутатите и на парламентарните групи ще бъдат изпращани всички материали, предназначени за обсъждане в пленарната зала, които са постъпили предния ден в деловодството на Народното събрание. На сървъра на парламента същите документи ще бъдат достъпни по всяко време за всички народни представители и парламентарни групи. Едновременно с това депутатите, които желаят, ще имат достъп до материалите и на хартиен носител.

Бюлетинът "Парламентарната тема в медиите", подготвян от Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността", също ще се разпространява по електронен път. Народните представители и парламентарните групи ще го получават до 09:00 часа, а на сървъра на Народното събрание ще се поддържа архив на медийния мониторинг.

Нито една парламентарна група, с изключение на БСП, не пожела да говори за приоритетите си

Лидерите на три от четирите парламентарни групи в парламента отказаха да направят традиционните изявления в началото на новата парламен...

Целта на тези мерки е, от една страна, информацията да достига своевременно и ритмично до по-широк кръг адресати, а от друга – тя да се размножава на хартиен носител в толкова екземпляра, колкото е действителната потребност. Водено от съзнанието за отговорността по отношение на опазването на околната среда, от началото на годината ръководството на парламента въведе система за разделно събиране на отпадъци и организация за предаването им за преработка и рециклиране. С намаляването няколко пъти на обема на отпадъците се очаква да се намали и размерът на такса битови отпадъци, която плаща Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика