Настимир Ананиев: Доходите ще се вдигнат, когато държавата остави малките и средни предприятия да работят

2531
Настимир Ананиев: Доходите ще се вдигнат, когато държавата остави малките и средни предприятия да работят
Снимка: Ппресцентър Реформаторски блок

Доходите на българските граждани ще се вдигнат, когато имаме силна икономика, когато малките и средните предприятия започнат да работят, без държавата да ги обременява. Като мярка в тази посока ние "Реформаторският блок - Глас Народен" предлагаме вдигане на прага за регистрация по ДДС на фирмите от сегашните 50 хиляди на 200 000 лева оборот. Това заяви на представянето на листа на на коалицията в Добрич водачът Настимир Ананиев.

По думите му друга мярка, която ще вдигне доходите е да се прекъсне източването на пенсионната система през инвалидните пенсии. Те са се увеличили двойно в последните години и очевидно става дума за източване на системата. Ако се спре този теч, ще остават повече пари за пенсии, категоричен беше той.

БНБ ще печата бюлетините за предсрочния вот

​7 са партиите, които имат право на медиен пакет в размер на 40 000 лева, коалициите са 8, като само една от тях няма право на медиен п...

Ананиев каза още, че основен приоритет на коалицията ще бъде и образованието, защото неграмотността е в основата на много от проблемите в българското общество. Ние ще настояваме за увеличаване на процента от БВП, отделян за образование да достигне 4.5%. Искаме да има безплатни учебници от 1 до 12 клас. Не може да допуснем да има неграмотни хора или отпадащи деца от училище, защото учителите не могат да дадат 200 лева за учебници, категоричен беше Ананиев.

Той посочи, че основен приоритет за него остава борбата с катастрофите по пътищата, която е повел още като председател на транспортната комисия в 43-тото Народно събрание. Не може 800 човека да губят живота си на година по пътищата, каза той.

Според него е ключово важно да се оправят и областните артерии в Област Добрич, като пътят Добрич - Албена и Добрич- Варна. ГЕРБ имаше двама депутати от областта, но не те, а аз питах Лиляна Павлова за пътя до Варна, заяви той.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която присъства на събитието, подчерта добрата роля на АНаниев като председател на транспортната комисия. За 11 месеца той успя да я направи работата й видима и да се приеме закон, който ще доведе до реални резултати. Ако в следващите години искаме лозунгът "Общи усилия сигурен успех" да не бъде само лозунг, трябва да направим точно това - да вложим общи усилия през най-спешните приоритети. Кунева каза още, че ако в рамките на коалицията се води силна и честна преференциална кампания, това ще доведе до засилване на общия резултат.

Антони Тренчев: Долу ръцете от валутния борд

Долу ръцете от валутния борд! При тая степен на корупция в държавата остана да позволим на някакви хора и да печатат пари. КТБ ще ни се...

На представянето на листата на коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" присъства и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

*Платена публикация

 Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика