Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не ме разсмивайте! Той сам си избра тази съдба": Митрофанова с нов залп срещу Алексей Навални

02 март 2024, 19:38 часа • 8729 прочитания

Часове преди началото на честванията на връх Шипка по повод националния празник 3 март посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова се качи на заветния връх.

От подножието на Паметника на свободата тя отново повтори опорните точки на Кремъл относно смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални.

"Нищо не мога да ви кажа за смъртта на Навални. Не мисля, че е това, което вие мислите - "Владимир Владимирович е издал заповед да го премахнат". Не ме разсмивайте, моля Ви! Разбирате ли - затворът не е санаториум. Той сам си избра тази съдба", каза руската посланичка пред БНТ.

Още: "По-бързо, махайте се": Втори ден Русия отдава почит към Навални, над 130 души са в арестите (ВИДЕО)

Припомняме, че вече две денонощия хиляди руснаци отдават почит на Навални в десетки градове на Руската федерация с риск да бъдат арестувани. Над 140 бяха задържаните само за часове. На този фон от Кремъл остават все така лаконични за смъртта и погребението на опозиционера.

Това не е първият коментар на руската посланичка у нас относно смъртта на опозиционера - припомнете си как след циничен коментар България потърси сметка от Митрофанова за Навални.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес