X
 
 

Ненчев: Чудя се дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България

1973 16
photo of Ненчев: Чудя се дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България
Снимка: БГНЕС
"Започвам този разговор с цялата условност, че не е добре да говоря за този процес, тъй като всичко което ще разкажа, ще разкрие една голяма част от стратегията. Основното е, че съм нанесъл вреда на една чужда компания. Но мен не ме интересува РСК МиГ и чуждите компании, нито Русия, ни която и да било друга страна, аз съм защитил изцяло българския национален интерес". Това заяви министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.

"Имаше едно рамково споразумение с РСК МиГ, което ми се стори подозрително. Цената беше твърде висока и експертите казаха, че понякога Русия не изпълнява в срок своите задължения. Помолих експертите да влязат във връзка и се установи, че дори ще увеличат цените. Тогава конкретно ме насочиха към Полша. Въз основа на тази докладна се обърнах към моя полски колега. Оказа се, че офертата е с 1 млн. по-ниска, в сравнение с тази на РСК МиГ. Затова изпратих делегация, за да се установи дали ремонтът ще бъде качествен. Отидоха да видят заводите … В това ме обвинява прокуратурата – че са нанесени вреди на РСК МиГ", разказа Ненчев пред bTV.

Ненчев към военнопатриотичните съюзи: Вие сте пример как единни можем да постигаме повече

„Ръководството на Министерството на отбраната винаги е намирало опора в натрупания у Вас ценен опит, експертиза и оценки за актуа...

Според него договорът с руснаците не е бил финансово изгоден, трябвало е да получим първите двигатели далеч във времето.

"Обвинявам лицето Сотир Цацаров. Следейки материалите по делото, имам подозрения и се чудя дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България. Обвинявам го, защото нямам друго обяснение", каза още Ненчев.

Вместо да се потърсят хората, тези комисионери, след един месец РСК Миг дава друга цена – кой пази мафията си? Толкова пари не са влагани през последните 25 години в българската авиация. С този договор с Пошла ние получихме по-рано двигателите, спестихме нашите, ваши пари и вместо да се направи проверка кой години наред се е възползвал, ме съдят. Защо не сме направили така, че в годините това да се промени, попита министърът на отбраната в оставка.

Когато имаме съвместни действия, не дай си Боже стане беля – нашите самолети не се приемат като съюзнически самолети, те се приемат като вражески, това е големият ми страх, сподели Ненчев.

На въпрос дали самият той се страхува, Ненчев отговори: „Страхуват се децата и жените, по принцип. Не се страхувам от каквото и да е – силно съм обезпокоен .“

Ненчев пита Цацаров: Използвани ли са разузнавателни средства спрямо мен?

По-рано днес (08.12.16 г.) стана ясно, че министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е задействал процедурата по преминаване на д...

По думите му трябва да бъдат разследвани други хора: „Това, което ме безпокои е, че не се разследва мафията - тези, които доведоха ВМА до 240 млн дълг.“

Ген. Радев беше изключително голям привърженик на НАТО и това е очевидно от неговите докладни. Нещо много странно се случва във времто, рязко се променя отношението му към атлантическата идея и започва да търси някакви форми за сближаване. Този момент някак съвпада с онзи момент, за който говори Решетников, допълни още Ненчев.

Бих искал това дело да стигне до своя край, защото партньорите ни в НАТО трябва да знаят какво се случва в България, уточни той.

Министърът на отбраната в оставка допълни още: „Не получих отговор дали през това време съм бил следен и къде и кой е ползвал тази информация. Изпратил съм официално писмо, защото като министър трябва да имам топсикрет допуск и ако съм бил подслушван с посланици, кой от коя служба е имал достъп до тази информация и имало ли е опасност България да пробие системата на НАТО. Не съм получил отговор. Очевидно това не е случайна работа.“

Обръщам се с молба към всички прокурори да не изпълняват заповеди, които противоречат на правото и на закона, призова министърът на отбраната в оставка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 •  Alex 11 Alex преди 2 години Профил на трол?
  ЗА КАКВО РЕВАТ КОМУНИСТИТЕ ? ЗАЩО НЕНЧЕВ НЕ Е ПЛАТИЛ НА РУСНАЦИТЕ ПО-СКЪПИЯ РЕМОНТ , А Е ПРЕДПОЧЕЛ ПО-ЕВТИНИЯ , ПОЛСКИЯ ?НЕ БИЛ ВАЖЕН БЪЛГАРСКИЯТ ИНТЕРЕС , А РУСКИЯ , ПИЩЯТ КОМУНЯГИТЕ ? ДА ДЕ , АМА , АКО ТЕ СА СИ ХВЪРЛИЛИ ПЪПА В КЕНЕФА НА РУСНАЦИТЕ , НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ !!! ''РУСКИЯТ'' ПРОКУРОР ЦАЦАРОВСКИЙ ПЪРГАВО СКАЧА ДА ЗАЩИТАВА РУСКИЯ ИНТЕРЕС И ОБВИНЯВА БЪЛГАРИНА !!?? И ТАКА виж още ›› , ДРАГИ БЪЛГАРИ , КОЙ Е ЗА СЪД И ЗАТВОР В СЛУЧАЯ, КОЙ ? Прочетете какво пишат комунистите ? Обвиняват , плюят , но нито думичка за същността ! Нито думичка !!!!!!!!!
 • Анонимен 10 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Ненчев ,ти си едно крадливо ,просто говедо и долен национален предател! Турско-американски гъзоблизецо ,мястото ти е в затвора !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 9 ИМПЕРИАЛИСТ преди 2 години Профил на трол?
  НЕЩАТА СА ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИ ОЩЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ ВЕК! София е обявена за столица на 3 април 1879 година от Учредителното събрание по предложение на проф. Марин Дринов, като стар български град, отдалечен от турската граница и средищно разположен в българските земи според тогавашното разбиране.През 1879 година се разгаря и спор за името, като жителите на града създават комитет от известни личности, кой виж още ›› то се застъпва за възстановяване на историческото име СРЕДЕЦ. НАДДЕЛЯВА ОБАЧЕ СТАНОВИЩЕТО НА РУСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И НОВАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ ..СЕ НАРИЧА ОФИЦИАЛНО с гръцкото име СОФИЯ. Явно името СРЕДЕЦ не е влизало в руските планове за трибутарното княжество България.
 • бай Ставри 8 бай Ставри преди 2 години Профил на трол?
  При мене ще продължиш да се чудиш поне още 20 години, при това ефективно!
 • Alex 7 Alex преди 2 години Профил на трол?
  БРЯХ , КАК СКОЧИХА ВОНЯЩИТЕ ЧЕРВЕНИ ПОРОВЕ ! БРАНЯТ С ГЪРДИ И ШКЕМБЕТА ''БОЛГАРСКИ ВИШИНСКИЙ'' - ГРУХТЯЩАТА СТАНИМАШКА СВИНЯ ! ЗАЩО ЛИ ? АМИ , ВСИЧКО , КОЕТО НЕ Е ЧЕРВЕНО ИЛИ, ПОНЕ , РОЗОВО , ДА БЪДЕ АРЕСТУВАНО И УНИЩОЖЕНО , НЕМЕДЛЕНО , ВКЛЮЧИТЕЛНО И САЩ !!! МЕРАЦИ НА МИРИЗЛИВИТЕ ЧЕРВЕНИ ПОРОВЕ ! ТАКАВА ЗЛОБА ГИ ГОНИ , ЧЕ НЕ ВИЖДАТ ЗАД ГЪРБА СИ ''ОНАЯ С КОСАТА И виж още ›› ЧЕРНАТА КАЧУЛКА '' !!!!!!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Цацата ще набута свинето у кочината, а агнешките кратунки в кошарата! Браво на г-н Прокурора!
  : 16 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Естествено че е проводник ! И то най-вече през "руската мина"...ДПС 1
 • ЛъжемКатоСеляндур 5 ЛъжемКатоСеляндур преди 2 години Профил на трол?
  Този е мръсен лъжец, крадец и хамериканска подлога и плаче за затвора! Ето кой води хибридните войни, а и не само хибридни, CIA и USA! Предисторията на Сирийският конфликт която НЕ искат да знаете! youtube.com/watch?v=Ohr-2a160eQ След това видео даже и хибридните слепци ще прогледнат!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Давай Цаца! Следват Таратайката, Москитчето, Дилиянката! Деформаторската проказа да търка наровете рамо до рамо с мургавите им избиратели от 4-ти отряд на софийският пандел!
 • голямата Цаца 3 голямата Цаца преди 2 години Профил на трол?
  Чудя се дали този хибриден цървул ще се чувства удобно и конфортно в СЦЗ/Софийски Централен Затвор/-уредил съм мУУУ южна килия с изглед към Витоша ,с водоскоци по стените и плъшоци под наровете....като бонус му се полага отбор мангали с гОООлеми паламарки за отпушване и запушване на хибридни бели задници ....честито на печелившия нЯнчев!!!Нека да духа чепаретата на мангалите като двигател Миг 29. виж още ›› ..
 • Радко Радев 3.1 Радко Радев преди 2 години Профил на трол?
  Алщоууу...Цацатааа...не се офлянквай ,а мУУУ го набутай в сеплото/аспуха на тоя хибриден цървул!
  : 9 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Ненчев, верно си много прост, както пишат за тебе рублоядите! Какво се чудиш, бе?! Че КОЙ не знае, че нашата прокуратура е сталински модел 1939 година?! Не разбра ли досега защо свестните хора се обявиха за сериозна реформа на съдебната система и прокуратурата, а комунистическите пънове с кагебейски корени се запъват?!
 • Sinnvoll 2.1 Sinnvoll преди 2 години Профил на трол?
  Дечко, ти си бил много прозорлив. Ама корупция освен със закони, се бори с повишаване на СТАНДАРТА на живот. Толкова ли е трудно да се схване. Кои са тези "свестните хора"? Вие костовистите сте изпаднали в някакъв делириум с мания за миродавност. Освен, че сте много нагли, сте и с нереална самооценка на самочувствието.
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Хайде сега, #2.1, да ми обясниш кое е по-първо - Кокошката или яйцето? Как да ни се повиши стандарта, като мракобесническата съдебна система обслужва олигархията?!?!
  : 6 !
Нагоре