Ненчев: Чудя се дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България

2957
Ненчев: Чудя се дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България
Снимка: БГНЕС

"Започвам този разговор с цялата условност, че не е добре да говоря за този процес, тъй като всичко което ще разкажа, ще разкрие една голяма част от стратегията. Основното е, че съм нанесъл вреда на една чужда компания. Но мен не ме интересува РСК МиГ и чуждите компании, нито Русия, ни която и да било друга страна, аз съм защитил изцяло българския национален интерес". Това заяви министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.

"Имаше едно рамково споразумение с РСК МиГ, което ми се стори подозрително. Цената беше твърде висока и експертите казаха, че понякога Русия не изпълнява в срок своите задължения. Помолих експертите да влязат във връзка и се установи, че дори ще увеличат цените. Тогава конкретно ме насочиха към Полша. Въз основа на тази докладна се обърнах към моя полски колега. Оказа се, че офертата е с 1 млн. по-ниска, в сравнение с тази на РСК МиГ. Затова изпратих делегация, за да се установи дали ремонтът ще бъде качествен. Отидоха да видят заводите … В това ме обвинява прокуратурата – че са нанесени вреди на РСК МиГ", разказа Ненчев пред bTV.

Ненчев към военнопатриотичните съюзи: Вие сте пример как единни можем да постигаме повече

„Ръководството на Министерството на отбраната винаги е намирало опора в натрупания у Вас ценен опит, експертиза и оценки за актуа...

Според него договорът с руснаците не е бил финансово изгоден, трябвало е да получим първите двигатели далеч във времето.

"Обвинявам лицето Сотир Цацаров. Следейки материалите по делото, имам подозрения и се чудя дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България. Обвинявам го, защото нямам друго обяснение", каза още Ненчев.

Вместо да се потърсят хората, тези комисионери, след един месец РСК Миг дава друга цена – кой пази мафията си? Толкова пари не са влагани през последните 25 години в българската авиация. С този договор с Пошла ние получихме по-рано двигателите, спестихме нашите, ваши пари и вместо да се направи проверка кой години наред се е възползвал, ме съдят. Защо не сме направили така, че в годините това да се промени, попита министърът на отбраната в оставка.

Когато имаме съвместни действия, не дай си Боже стане беля – нашите самолети не се приемат като съюзнически самолети, те се приемат като вражески, това е големият ми страх, сподели Ненчев.

На въпрос дали самият той се страхува, Ненчев отговори: „Страхуват се децата и жените, по принцип. Не се страхувам от каквото и да е – силно съм обезпокоен .“

Ненчев пита Цацаров: Използвани ли са разузнавателни средства спрямо мен?

По-рано днес (08.12.16 г.) стана ясно, че министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е задействал процедурата по преминаване на д...

По думите му трябва да бъдат разследвани други хора: „Това, което ме безпокои е, че не се разследва мафията - тези, които доведоха ВМА до 240 млн дълг.“

Ген. Радев беше изключително голям привърженик на НАТО и това е очевидно от неговите докладни. Нещо много странно се случва във времто, рязко се променя отношението му към атлантическата идея и започва да търси някакви форми за сближаване. Този момент някак съвпада с онзи момент, за който говори Решетников, допълни още Ненчев.

Бих искал това дело да стигне до своя край, защото партньорите ни в НАТО трябва да знаят какво се случва в България, уточни той.

Министърът на отбраната в оставка допълни още: „Не получих отговор дали през това време съм бил следен и къде и кой е ползвал тази информация. Изпратил съм официално писмо, защото като министър трябва да имам топсикрет допуск и ако съм бил подслушван с посланици, кой от коя служба е имал достъп до тази информация и имало ли е опасност България да пробие системата на НАТО. Не съм получил отговор. Очевидно това не е случайна работа.“

Обръщам се с молба към всички прокурори да не изпълняват заповеди, които противоречат на правото и на закона, призова министърът на отбраната в оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Бивш земеделски министър: Ако мотивите за смяната на Вътев са актуални, то Главчев изобщо не е трябвало да го назначава

Радев: Подкрепяме евроинтеграцията на Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика