НФСБ и НИЕ се обединиха

26230
НФСБ и НИЕ се обединиха
Снимка: БГНЕС

На пресконференция в новооткрития офис и пресцентър на Патриотичния фронт в столицата партиите НФСБ и НИЕ подписаха политическо споразумение за обединение между двете формации, под името НФСБ.

„Днешното обединение е естествен резултат от продължилите близо година преговори, консултации и съвместни акции на двете партии. Това е и стратегическа стъпка за предстоящите избори. За нас, поставилите националните интереси над партийните, обединението е стъпка към успеха", каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

НФСБ се насочва към умерения национализъм

НФСБ ще води политика на умерен национализъм защото всички крайности ще бъдат вредни за страната. Това заяви съпредседателят на ПП НФСБ...

Той благодари на представителите на НИЕ за решението за обединение на двете партии, за тяхното доверие и всеотдайност. „Това е примерът за хората, които обичат България - да се обединят в името на своя народ".

Председателят на НИЕ Борис Ячев прочете и текста на политическото споразумение. „Ние разглеждаме реалното обединение като по-висока степен на доверие между страните. Това е пътят за създаването на силна и обединена политическа формация, която да вдъхва сигурност и стабилност, и се превръща в реална алтернатива на партиите от статуквото", се казва в текста на споразумението.

По думите на Ячев така НФСБ, най-голямата извънпарламентарна партия, разширява влиянието си и в местните парламенти, където НИЕ имат представители.

На въпрос как Патриотичният фронт ще влияе на политическите процеси у нас, след като е против БСП, ГЕРБ или ДПС, Симеонов заяви: „А защо трябва да сме с някоя от тези компрометирани партии? Извървели сме различен, самостоятелен и труден път, но не сме изменили на принципите си. Никой от нас не е сложил петно върху името си и с това сме различни от всички останали. И занапред ще водим своята принципна битка за България.

НФСБ си поставя за цел 3 мандата на евро изборите

Патриотичният съюз около „Национален фронт за спасение на България” ще се яви на изборите за Европейски парламент с листата...

Листата на НФСБ за евроизборите ще бъде обявена след втората половина на март, а в нея ще влязат достойни представители от всички партии на фронта.

Пресконференцията завърши с освещаване на новооткрития офис на Патриотичния фронт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика