Николай Младенов: Няма какво ДПС да се оправдава с геополитика

4104
Николай Младенов: Няма какво ДПС да се оправдава с геополитика
Снимка: БГНЕС

Това, което ме притеснява в ситуацията, е че вътрешен конфликт като този в ДПС се оправдава с политиката на трети страни. В такива случаи винаги не е добре за нашата държава, коментира пред Нова телевизия бившият външен министър Николай Младенов.

Трябва да си дадем сметка, че българските граждани, независимо от произхода си, подкрепят интеграцията в НАТО. Всичко друго, което сега се включва, вероятно е на база лидерски амбиции, икономически отношения, смята Младенов. Той похвали позицията на Бойко Борисов – че избира България, а не да трябва да избира между Доган и Местан.

Николай Младенов бесен: Не съм приел исляма, християнин съм, българин

Бившият външен министър Николай Младенов реагира гневно на публикации в медиите, че е приел исляма и е станал шиит. Според информациит...

Младенов напомни амбицията за газов хъб на наша територия, която може да се реализира само с добри отношения както с Русия, така и с Турция.

ЕС изживява тежка криза, но е изживявал и по-тежки. ЕС се адаптира – решението за новата агенция за външна гранична охрана е отговор на тази криза, смята Младенов. Той обърна внимание на бежанската вълна от наша гледна точка, както и нарастващата заплаха от радикален ислям. Думите се забравят, важни са действията – преди години същите хора, които говорят за националното, казваха, че първото правителство на Бойко Борисов готви нов Възродителен процес, подчерта бившият вътрешен министър. Той напомни, че в цяла Източна Европа всички партии на Прехода са се разцепили, някои са изчезнали – това е необратим процес. За него причината е, че темите, които вълнуват гражданите, са много различни от тези в началото на 90-те години на XX век.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика