Нинова: Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания

1180
Нинова: Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания
Снимка: БГНЕС

Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка няма цвят. Нека покажем на Борисов, че свърши времето, в което можеше с раздаване на милиони да купува послушание". За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

Преди ден депутати от БСП заедно с омбудсмана Мая Манолова отидоха на протеста на майките на деца с увреждания, които блокираха Орлов мост в знак на недоволство срещу забавените реформи в социалната сфера. Те не приемат успокоението на премиера Бойко Борисов, че в бюджета за догодина са заделени 150 млн. лева повече за финансиране на новите социални дейности, залегнали в подготвяните закони, приемането на които обаче се бави.

Майките на деца с увреждания: Търпението ни се изчерпа

Системата ни причинява системно неудобство. Системата е блокирала. Това заявиха майките на деца с уврежания по време на осмия си проте...

"Обещаните 150 млн. няма да решат проблемите, без промени в законите. Още през юли ние внесохме закона за личната помощ, изготвен заедно с майките. Два месеца и половина отлежава на бюрото на Караянчева. Досега можеше отдавна да е факт. Когато трябва да уредят някой бизнесмен, законите се приемат за 24 часа. А майките стоят четири месеца в палатките с децата си. Управляващите ги лъжат, разделят ги, противопоставят ги", пише още Нинова. 

"Онзи ден на среща с тях една майка сподели, че някои от децата вече не са живи. Помните ли как започна всичко? Отказаха да ги пуснат в парламента на среща с нас, защото носели рекламни материали. Рекламните материали бяха надписите на гърдите им - “системата ни убива". Нека застанем до тях и им покажем, че няма да го допуснем. Системата може да се промени", коментира лидерът на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com