Нинова: Президентските избори изместват парламентарните

2671
Нинова: Президентските избори изместват парламентарните
Снимка: БГНЕС

Ако парламентът се формира по средата на ноември месец, ще имаме много късо време за приемане на бюджета за 2022 г. Нито един от политиците освен БСП не говори по тази тема. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ. 

Според нея, ако се изслушват министри или има спор по сформирането на комисиите, времето няма да стигне за приемането на бюджета за 2022 г. Отсега трябва да започнем разговори за бюджета, за стоките и услугите, призова Нинова. БСП са готови на диалог и разговор за намаляване на ДДС на енергоносители, намаляване на данъците и помощите за енергийно слабите хора. В България как тече в момента политическия диалог - кой, с кого, раздават се постове, даже главен прокурор назначават. Това е неработещо, но не е и полезно, категорична бе Нинова.

В момента БСП работи по проект за бюджета за 2022 година. От опит знаем как се правим, можем, готови сме, но времето ни притиска. Сега е времето за важни решения, декларира готовността си Нинова.  

Нинова: БСП застава зад Румен Радев

Освен документи за участие в парламентарните избори на 14 ноември БСП е внесла днес в ЦИК книжата и за президентските избори. Това каза...

След изборите, БСП са готови да разговарят с всеки. Странен е фактът, че Продължаваме промяната сключват предизборно споразумение, след като дори не са представили програмата си. Какво ще правим с работещите хора, самоосигуряващите се, какво ще правим с Мариците. Няма го този разговор, недоумява Нинова. 

БСП не са говорили лично с Кирил Петков и Асен Василев. Не бива да стигаме до същия резултат от 46-о Народно събрание, защото кризата е ужасяваща, предупреди Нинова. В момента "Продължаваме промяната" подписват предизборно споразумение за постове, започват спорове помежду им. 

Работа на партиите и на парламента е да решат всички други въпроси. Това не е работа на президентската институция. Президентските избори изместват парламентарните, посочи Нинова. 

По отношение на президентските избори и дали спечелването на втория мандат на Румен Радев-Илияна Йотова ще е по-лесен, Нинова, смята, че ще бъде по-трудно. И проф. Анастас Герджиков, и Лозан Панов не са личности за подценяване. Сега ще бъде по-трудно, очаква Нинова. 

Областната управа на София води дело за наем срещу БСП. Партията ще си търси правата в съда

Областната управа на София излезе с позицията за информацията, че БСП ще бъде изведена от партийната централа заради неплатен наем в ра...

Тя подчерта, че Румен Радев е кандидатът, който БСП подкрепя. 

Във връзка със скандала "Досиетата Пандора", Нинова заяви, че темата няма значително да повлияе на изборите. Правилният ход е да се направи разследване, да се изнесе цялата истина, но мнението на БСП е, че трябва да се вземат по-сериозни мерки, защото проблемът е хроничен. Истинското решение е закриване на офшорните зони, смята Нинова. 

Не е нормално това, трябва да се получи правилната информация в една правова държава. Ако се стигне до данни за пране на пари трябва да има наказателна отговорност, разследване и съд, настоя Корнелия Нинова. 

Още: Нинова: Нека да мине романтичният период на Петков и Василев и ги чакаме за битка

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика