Нинова влиза в COVID отделение и ще върши санитарна дейност

5137
Нинова влиза в COVID отделение и ще върши санитарна дейност
Снимка: БГНЕС

"Управляващата партия се провали в управленските решения. Изпуснаха летните месеци, когато трябваше да се вземат мерки. Децентрализираха процесите, за да не носят отговорност, като ги разпределиха по Регионалните управления на образованието и директорите на училища сами да се справят. Мисленето им е мандатно и да ползват кризата така, че да се задържат до края на мандата. Целта им е грешна." Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя заяви, че още през юни е трябвало да се активира Националния план за управление при пандемия от грип. "Ако нашата партия беше управляваща, още тогава на всеки регион щяхме да направим анализ. Да централизираме процеса при взимане на решения. Още тогава, а не сега щяхме да подготвим болници само за COVID-19 и други - "чисти" за пациенти с различно от коронавируса заболяване. Бихме осигурили достатъчен брой безплатни тестове. Щяхме да приемем държавна наредба, която да регламентира заплащането на лекарите, тъй като медиците се разделиха и изпокараха помежду си. Трябваше да има базова заплата, която да се надгражда. Щяхме да намалим ДДС на лекарствата и да осигурим необходимите количества. Освен това, смятам, че болниците не трябва да са търговски дружества. Щяхме да променим законодателството по отношение на здравеопазването и да се направи електронното здравно досие на всеки човек, както и здравна карта", каза Нинова.

Корнелия Нинова: Да пазим ценностите на християнското семейство

Лидерът на българските социалисти поздрави всички за Деня на християнското семейство с пост във Facebook. „Нека пазим ценностите...

Тя смята, че в момента хаотично се харчат пари. Лидерът на левицата отказа да коментира темата за предстоящите избори и евентуална коалиция БСП - ДПС - Слави Трифонов. Корнелия Нинова коментира и преболедуването си от COVID-19. Тя бе хоспитализирана за четири дни във ВМА. Тя разказа, че първоначално състоянието й е било доста тежко. Имала е висока температура, треска, силни болки в корема и мускулите, задух. Впоследствие е получила конюнктивид, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система, бодежи в ръцете, бъбречна криза.

Нинова сподели наблюденията си по време на болничния престой - за умората на лекарите и изтощението на медицинските сестри, които въпреки всичко са организирани и всеотдайни в работата си. Лидерът на БСП оповести, че тя и над 30 депутати стават доброволци в борбата срещу коронавируса. Корнелия Нинова влиза в COVID отделение в София за неопределено време и ще върши санитарна дейност. Депутати пък ще помагат в социалните служби и РЗИ по области. Ще има и такива, които ще се включат в училища. Всеки ще участва според желанието, здравословното си състояние и професионалната си квалификация. Преди това обаче ще се включат в гласуването на бюджет 2021 г. в парламента. По думите й, това не е популизъм, а "човещина и вътрешна потребност", не е популизъм.,

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика