Нито една парламентарна група, с изключение на БСП, не пожела да говори за приоритетите си

12931
Нито една парламентарна група, с изключение на БСП, не пожела да говори за приоритетите си
Снимка: БГНЕС

Лидерите на три от четирите парламентарни групи в парламента отказаха да направят традиционните изявления в началото на новата парламентарна сесия, с които очертават целите и политиките, които ще защитават през новата година в Народното събрание.

Единственият, който излезе и говори от трибуната, беше лидерът на БСП Сергей Станишев. Първоначално беше гласувано предложение на червения депутат Атанас Мерджанов за пряко телевизионно предаване на изявленията, което беше подкрепено от 203-ма от общо 206 гласували народни представители. Пръв трябваше да говори лидерът на най-голямата група – тази на ГЕРБ, но Бойко Борисов отказа да излезе.

Кворум в парламента има

Има кворум за първото заседание на парламента. Регистрирани са 149 депутати, като днес предстои обсъждане на имунитета на лидера на &bd...

Вместо него на трибуната стъпи Сергей Станишев. Той започна с думите, че парламентът и парламентарните процедурите не са ловен излет, в който да дебнеш на пусия. След това продължи с традиционните вече думи, че на сегашното управление се е паднало да спасява държавата след разрухата, която е останала след ГЕРБ.

„Започнахме битка с монополите в защита на българския потребител, показахме готовност да чуем гражданското общество. Пример е продуктивният диалог с всеки, който реално го боли и търси подкрепа от държавата и институциите. Устояхме на натиска на охулването, само поради една причина – имаме кауза и тя е – държава трябва да спасяваме”, заяви Станишев.

„Убеден съм, че ще преодолеем трудните фази успешно, защото имаме нещо, към което се стремим в интерес на гражданите. Може да се очаква последователност, предсказуемост и решителност в реализиране на програмата на правителството на Пламен Орешарски”, посочи червеният лидер.

След изказването на Станишев на трибуната дойде и Мая Манолова, която нападна ГЕРБ заради отказа да се изкажат. Винаги най-голямата парламентарна група е започвала с представянето на приоритетите си за новата сесия, каза тя. Отговорът не закъсня – Цецка Цачева защити ГЕРБ с думите, че не е редно опозицията да започва. От ДПС също се включиха в общия хор, като казаха, че си знаят мястото и затова няма да се изказват.

Изборното законодателство ще е приоритет на новата сесия на НС

"Несъмнено основен приоритет е изборното законодателство". Това заяви в предаването "12 плюс 3" председателят на парламента Михаил Мик...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика