"Няма да спазваме Конституцията, като вземем властта": Бивши тролове на "Възраждане" показват чатове с разкрития (СНИМКИ)

13098
"Няма да спазваме Конституцията, като вземем властта": Бивши тролове на "Възраждане" показват чатове с разкрития (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Скандални снимки на чатове и свидетелски разкази показват как функционира партия "Възраждане" отвътре.

Бившите членове на структурата на проруската формация в Добрич Димитър Василев и Йонка Маринова разказват, че е създадена перфектна организация с тролски фабрики - за това свидетелства нееднократно и бившият депутат от партията Елена Гунчева.

Самата Маринова дори е била сред троловете, работили по изграждането на публичния имидж на партията: "Системата е проста - първо профилите ни трябва да са заключени, също и да няма никъде лого на "Възраждане" вътре в тях. Йовка Димитрова координираше нещата, тя е пиарка на партията и до днес", обяснява тя пред колегите от Gospodari.com.

Снимка: Gospodari.com

От разказа става ясно, че в поверителна група на партията се дават инструкции с въпроси за уж спонтанно коментиращи във включванията на живо на лидера Костадин Костадинов в социалните мрежи. Оказва се обаче, че всичко е перфектен сценарий с разпределение на предварително зададени въпроси.

"Освен да тролим с фалшивите ни профили, трябваше да задаваме въпроси към Костадинов - това са предварително спускани към нас питания. Членовете на партията всъщност са и самите тролове", казва още Йонка Маринова и показва и чат на "Възраждане".

Още: "Пазим образа на водача": Отцепникът Дренчев за отношенията във "Възраждане" (ВИДЕО)

"Пускаха се готови текстове за коментари, за публикации - всичко е писано от Йовка и е одобрено от Костадинов", обяснява още бившата партийка на "Възраждане" в Добрич.

Снимка: Gospodari.com

Кой и как организира протестите?

Всички протестни акции на партията на Костадин Костадинов винаги са били обект на съмнения в публичното пространство относно това как се организират и кой плаща пътуванията с автобуси до София. Припомняме, че протестите на партията винаги включват членове и симпатизанти, за които има обосновани предположения, че получават заплащане и храна за участието си в митингите.

"На мен ми се плащаше в брой за пътя, а на шофьорите на автобусите се издаваха фактури на името на "Възраждане", споделя още Димитър Василев, който е бил начело на организацията в Добрич, а неколкократно и кандидат-депутат в Търговище. Той разкрива още злоупотреби, на които е ставал свидетел лично.

Още: Костадинов търси предатели във "Възраждане" с психиатър, твърди депутат

"Всичко, което говорят, е пълна лъжа, убедих се. Не вярвам да има човек, който лъже повече от Костадинов", казва той и уточнява, че бившият зам.-председател на партията Николай Дренчев е бил сред отговорните за логистиката по протестите:

Снимка: Gospodari.com

Как се управлява партията?

На отчетно-изборно събрание през май 2021 г. на местната организация в Добрич самият Димитър Василев като председател на структурата тогава забелязва нарушения сред някои членове и отменя срещата за следваща седмица. За новото събрание идват лично и Костадин Костадинов, заедно със зам.-председателя си Георги Георгиев.

"Той дойде и видя Устава на партията, оставен на бюрото ми, след това го хвана, обърна го надолу и каза: "Ние в тази партия Устав не спазваме така, както и няма да спазваме Конституцията в Република България, когато вземем властта", преразказва Василев.

От думите му стана ясно още, че "Възраждане" финансира кампаниите си лично от самите си кандидати:

"Знам от депутати, че трябва да се отчитат всеки месец с по 1500 лева месечно лично на Костадинов, а всички общински съветници трябва да пращат по 100 лева месечно на всеки областен координатор. Освен гова всеки кмет плаща по 300 лева. Това е една перфектна организация, създадена с цел да изкарва пари и да покрива разходи за кампании. Тези хора не искат да управляват", подчертава още Василев пред Gospodari.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика