НПБ подаде документи за регистрация

41592
НПБ подаде документи за регистрация

"Националистическа партия на България" подаде документи за регистрация в деловодството на Съдебната палата. В нея влизат няколко крайно националистически формации и неформални младежки крайни патриотични организации и групи, предаде БНР.

В случай че получи регистрация, формацията има амбицията да участва със своя листа на предстоящите евроизбори.

НПБ: Вигенин даде зелена светлина на еничарите в Скопие да ни репресират

На 12-ти януари (неделя), Националистическа Партия на България беше на посещение в Скопие, за да почете подвига и героичната смърт на...

Формацията влезе във фокуса на общественото внимание с идеите и вижданията си преди време, когато политическите наблюдатели я определиха като неонацистка и настояха учредяването ѝ да бъде забранено.

Симеон Костадинов от бъдещата партия разказа за инцидент, разиграл се преди регистрацията на формацията в центъра на столицата.

"С тази задача упълномощихме един наш юрист, който малко преди 11 часа, на 50 метра от Съдебната палата, на улица "Позитано", между другото точно пред централата на БСП, е нападат от трима души, които го удрят, един от тях прави опит да му бъдат отмъкнати книжата, документите, които носи със себе си. За щастие, този опит не е успял", заяви той.

Според Костадинов България трябва да излезе от ЕС.

И Националистическата партия на България иска оставка на кабинета

Националистическата партия на България се обяви за открита опозиция на сегашното управление и настоява за незабавната му оставка. Прав...

"Официалната позиция на нашата партия, в това сме категорично убедени е, че България трябва да излезе от ЕС. Евроизборите са наша непосредствена цел. Силно се надяваме, че дотогава ще имаме валидна регистрация на нашата партия и ще можем в една нормална предизборна обстановка да направим обществено достояние на нашите идеи", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика