НС не събра 121 депутати цели 3 пъти. Свикаха извънреден председателски съвет

3160
НС не събра 121 депутати цели 3 пъти. Свикаха извънреден председателски съвет
Снимка: БГНЕС

Пред провал е извънредното заседание днес Народното събрание (НС). Три пъти депутатите не успяха да съберат поне 121 души, за да започне стартът на пленарния ден.

При третия опит само 111 депутати се регистрираха, предаде БГНЕС. При второто преброяване те бяха 118 народни, а преди това само 101.

Депутатите не поискаха да следим гласуването на Конституцията по БНТ и БНР

Депутатите не подкрепиха предложението на народния представител от Реформаторския блок Димитър Делчев да се излъчва пряко по БНТ и БНР ...

Депутатите от ПГ на "БСП лява България" напуснаха пленарната зала, а тези от ДПС не се регистрираха след три опита за кворум.

Председателят на парламента Цецка Цачева свика извънреден председателски съвет и помоли присъстващите народни представители да не напускат сградата на парламента. След заседанието на председателския съвет ще стане ясно дали ще бъде направен четвърти опит за постигане на кворум.

Миналата седмица народните избраници решиха и гласуваха за извънредното заседание, което трябваше да се проведе от 11 до 18 часа, защото парламентът няма да заседава две седмици преди местните избори и референдум на 25 октомври. По време на днешното заседание трябва да се гласуват на второ четене финалните текстове от Закона за предучилищното и училищното образование.

На първо четене пък трябваше да се гледат промените в Закона за обществените поръчки, както и Закона за чистота на атмосферния въздух. Предстоят и разглеждания на двустранни спогодби за избягване на двойно данъчно облагане с Великобритания, Северна Ирландия и Румъния, както и споразумение за оказване на финансова помощ с Швейцария.

Решението на КС за Конституцията: Очаквано измиване на ръцете?

Промените в Конституцията ще се обсъждат на първо четене в пленарната зала на 23 септември. Те ще бъдат подкрепени от ГЕРБ, Реформаторс...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика