"Обичаме тайните": ГЕРБ се регистрира за местните избори (СНИМКИ и ВИДЕО)

6258
"Обичаме тайните": ГЕРБ се регистрира за местните избори (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Тръгваме към победа на местните избори с вярата, че можем да предотвратим това, което се случи на национално ниво да се пренесе в местната власт. Против сме общините да се превърнат в старт-ъп-и и и в обект на експерименти. Общините успяха да удържат положението в тези две години на политическа криза".

Това обяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на регистрацията на партията за местните избори на 29 октомври. Партията внесе 9999 подписа, а папките бяха внесени в Централната избирателна комисия от младежите на ГЕРБ.

Още: Атанасова: Кадровите въпроси няма да съборят правителството (ВИДЕО)

По думите му оттук нататък общините и държавата заедно ще създадат стабилност. "В тази кампания ще се борим за стабилна България, а гражданите да могат най-сетне да обърнат внимание на себе си, а не да се занимават с експерименти на случайно попаднали хора в политиката", каза Биков и призова за позитивна кампания.

 

Кой ще е кандидатът за кмет на София?

Продължават спекулациите относно това кой ще е кандидатът за кмет на София от ГЕРБ. Единственото сигурно на този етап е, че досешагният градоначалник Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира.

"Ще предложим подготвен човек, който не е попаднал случайно в политиката. Не търсим експеримент. Пазим го в тайна, защото обичаме тайните", отговори иронично Биков и отказа да обсъжда каквито и да е имена. По непотвърдена информация очаква се в битката за столицата да се впусне председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев. Обсъждани са и имената на Росен Желязков и проф. Николай Габровски.

От изказване на административния секретар на партията Цветомир Паунов се разбра, че ГЕРБ ще обяви името не по-рано от 18 септември, когато е и крайният срок за регистрация на местните коалиции и инициативните комитети в общинските избирателни комисии.

Снимка: Actualno.com

Кои са кандидатите?

До този момент вече са ясни имената на повечето кандидати за водещите областни градове в страната. Предстои Изпълнителната комисия на партията да ги утвърди.

ГЕРБ ще заложат на досегашните си кметове – в Стара Загора, Бургас, Казанлък, Враца, Хасково. Изненадващо в Перник подкрепата на ГЕРБ ще получи сегашният независим кмет Станислав Владимиров, а в Благоевград и Кюстендил - сегашните независими Илко Стоянов и съответно Петър Паунов, пише bTV. В Силистра пък това ще е депутатът от ГЕРБ Ивелин Статев.

Още: Изненада: Манол Пейков няма да е кандидат за кмет на Пловдив, ето кой ще води ПП-ДБ

Припомняме, че вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията за местните избори, а в следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

От партията на Борисов потвърдиха, че в листите ще има 50% нови лица, а формацията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. На определени места в страната ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции.

Още: Слухове "танто за кукуригу" в Габрово: Ще отстъпи ли ПП на ГЕРБ в битката за нов кмет?

Още: ГЕРБ заплаши "Продължаваме промяната - Демократична България" с излизане от властта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Самолетите F-16 Block 70 ще се поддържат изцяло у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика