Обявиха имейл за мнения за съдебната реформа

7365
Обявиха имейл за мнения за съдебната реформа
Снимка: Getty Images/Guliver

Министерството на правосъдието обявява имейл адрес jReform@justice.government.bg, създаден специално за становища по проекта за Закон за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт (ЗИД ЗСВ).

Министерството приканва всички заинтересовани експерти, граждани, професионални и неправителствени организации и др. в 15-дневен срок – до 15 юни т.г., да изпращат на този имейл своите становища по законопроекта, съобщиха от министерството.

Отделно, днес, Министерството на правосъдието подготви писма, с които приканва заинтересованите институции – съдилища, прокуратура, Национална следствена служба, Висш съдебен съвет, Висш адвокатски съвет, Национален институт на правосъдието, професионални организации на магистратите, професионалните организации на нотариуси, съдебни изпълнители, юрисконсулти, съдебни заседатели и редица други – да изготвят и изпратят становища по законопроекта.

След изтичането на този срок всички получени становища ще бъдат анализирани и обобщени за целите на една задълбочена дискусия. Министерството на правосъдието предвижда организирането на поредица от тематични кръгли маси по отделни части от законопроекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика