Областен координатор на "Има такъв народ": Последните избори не бяха честни

3338
Областен координатор на "Има такъв народ": Последните избори не бяха честни
Снимка: Личен архив във Фейсбук

"Още когато започнахме проекта “Има такъв народ” едно от нещата, които много ми хареса, беше че той събра хора, за които властта не е самоцел. Животът на никой от нас не започва и не завършва на банката в Народното събрание!

Сигурно сме единствените или поне едни от малкото народни представители, които са готови да си тръгнат след по-малко от месец. И понеже този момент приближава, се чувствам длъжен да припомня няколко неща, както и да разясня други", написа във Фейсбук адвокат Илко Стоянов, областен лидер на партия "Има такъв народ" за Благоевград,

ВМРО "връчи" фес, вместо мандат на "Има такъв народ" (СНИМКИ)

От ВМРО настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, вместо да връчва мандат на предателска парти...

"На 04.04.2021г. нашите избиратели ни гласуваха доверие, защото пожелаха истинска промяна - без задкулисни договорки, без скрити условия, без тайни схеми. Нека си кажем какви са фактите, за да бъдем реалисти:

1. Към настоящия момент ПП “Има такъв народ” разполага с 51 народни представители. Дори с подкрепата от т.нар. “партии на протеста” можем да достигнем до 92. За да има сравнително стабилно управление е необходимо мнозинство от 121 народни представители. Безспорно е, че това означава подкрепа от ГЕРБ, БСП или ДПС. Витиеватите им фрази за “безвъзмездна” подкрепа, постепенно прераснаха в подкрепа за определени политики без конкретика, а това означава, че само след дни ще могат да казват, че това, което правим не е онова, за което са говорили. И това се видя особено ясно при гласуването за изслушването на главния прокурор Гешев. По този начин, каквото и да е правителство може да бъде свалено с вот на недоверие, тогава когато поискат ГЕРБ, БСП и ДПС. За пример, “правителството на Филип Димитров”. Или както написах преди дни, страхувам се от данайците, които носят дарове.

2. Да разчитаме на формирането на мнозинство от партии, които са участвали във властта под различни форми за последните 30 години означава да разчитаме на хора, за които властта е преди всичко способ за лично благоденствие. Този път ни предлагат да я консумират чрез нас, като разликата е, че и ние ще получим нещичко. Само че, точно такова действие от наша страна би означавало да предадем избирателите си. Е, няма да стане!

3. Съзнаваме, че сега ще вложат всичко от себе си, чрез тролове и поръчкови медии, за да внушават на избирателите ни, че нямаме капацитет за управление, че ще провалим стабилността на така добре подреденото им порочно управление. Хората обаче гласуваха за нас, именно защото им беше писнало от тази фалшива стабилност и искаха да променят точно нея. И ние го знаем!

Тошко Йорданов: Беше ясно, че този парламент няма да изкара повече от месец

Много близко до здравия разум е, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец. Това каза председателят на парламе...

4. Плашат нашите избиратели, че Борисов щял да се върне отново. Всъщност точно това щяхме да направим, ако бяхме приели да управляваме. За пример, т.нар. “правителство на Орешарски”. Дали Борисов ще се върне на власт не зависи от нас, а от избирателите. Ние сме техни представители и изпълняваме тяхната воля. Ако те излязат да гласуват отново, Борисов няма и да помирише власт, защото ще има съвсем други ядове. Налице са всички условия, след едни нови избори да бъде формирано мнозинство, което да приключи и диктатурата на Гешев в прокуратурата. А там, както и във всички сфери на живота ни, има почтени и свестни хора, които могат да върнат прокуратурата на отреденото и място - да преследва, а не да закриля престъпници.

5. Последно го изписвам, но е първо по важност - последните избори не бяха честни. Ние искаме, а и България има нужда от честни избори, на които ще гласуват максимален брой българи, независимо къде живеят, защото това е идеята на представителната демокрация. Също така е важно гласът на всеки избирател да бъде отчитан справедливо, а не със задрасквания върху изборните протоколи и с наливане на цифри в РИК-овете. Чрез промените в Изборния кодекс целим точно и само това - честни избори. А как ще гласуват избирателите е тяхно суверенно право.

И накрая искам да кажа, че в това да поемеш риск няма нищо лошо, особено когато следваш принципите си и си последователен. А ние точно това правим. Останалото зависи от вас, но преди всичко бъдете здрави!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика