Орхан Исмаилов остава зам.-министър на отбраната

7399
Орхан Исмаилов остава зам.-министър на отбраната

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов запазва поста си и остава в екипа на министъра на отбраната Николай Ненчев, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На среща между двамата са били изчистени всички разногласия, свързани със сливането на дирекциите „Инфраструктура на отбраната“ и „Отбранителна аквизиция“.

Министър Ненчев и заместник-министър Исмаилов са постигнали съгласие и пълно единодушие по спорните въпроси.

Повод за напрежението в Министерство на отбраната стана инициативата на Ненчев за сливането на двете дирекции - "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната". Втората дирекция, която е подчинена на Исмаилов, ще излезе от неговия ресор, а решението било взето без той да бъде уведомен.

Реформаторите обсъждат потенциалната оставка на Орхан Исмаилов

Партиите от Реформаторския блок се събират на среща на „Раковски” 134, за да обсъдят потенциалната оставка на зам.-министър...

Според Корман Исмаилов основният проблем е в това, че дирекциите, които се сливат, минават под управлението на Венцислав Цанов, който не се ползва с добро име в министерството. Той обясни, че много хора във ведомството подкрепят позицията на зам.- министъра. Исмаилов дори допусна, че е възможно НПСД да снеме доверието си от министър Ненчев.

По думите на Исмаилов Ненчев не дал задоволително обяснение за действията си.

Орхан Исмаилов е бивш кадър на ДПС, откъдето премина в партията на Корман Исмаилов и Касим Дал, които преди няколко години се отцепиха от Доган. Досега той е работил в ДКСИ и Комисията по досиетата, предаде clubz.

Назначението му за зам. -министър на отбраната предизвика шумни възражения от Патриотичния фронт в началото на мандата на сегашното правителство. Тогава Ненчев категорично защити Исмаилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика