X
 
 
 

Още един милион лева отиват за анализ на административната реформа

746 1
photo of Още един милион лева отиват за анализ на административната реформа
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Един милион лева с ДДС се готви да плати Администрацията на Министерския съвет за поредния анализ на административната реформа. Това става ясно от обявена обществена поръчка, предаде БГНЕС. 

Точната формулировка на заданието е: “Актуализиране на Единната методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация и Наръчника за нейното прилагане и провеждане на пилотни функционални анализи по хоризонтални и секторни политики”.

Дончев: Ще направим хартията в администрацията излишна

През следващата година и половина правителството ще се опита да направи хартията излишна в общуването на гражданите с администрацията. ...

Финансирането на обществената поръчка се осъществява по европейската програма “Добро управление”, която се съфинансира и със средства от държавния бюджет. Срещу сумата от един милион лева, изпълнителят на заданието ще трябва да направи анализ на прилагането на Единната методология и на Наръчника за нейното прилагане, както и да ги актуализира. А всичко това ще се обсъди и на нарочна “кръгла маса”. В заданието са заложени изпълненията на още серия от анализи и “провеждане на кръгли маси”.

Прави впечатление, че Администрацията на Министерския съвет предпочита да избере изпълнител, който ще заложи на по-добро качество на техническото предложение, не толкова на по-ниската цена, като тежестта между двата критерия е разпределен на 60 към 40 процента.

Голяма част от средствата по ОП “Добро управление” са предвидени именно за оптимизация работата на администрацията, която по официални сведения на правителството наброява у нас 132 648 щатни бройки. Бюджетът на ОПДУ е 657 млн. лв., от които 98,5 млн. лв. са от хазната. Към момента реално изплатените средства по оперативната програма възлизат на малко над 22 млн. лв.

Подготовката за председателството ни на ЕС - от бягащи чиновници до липса на пари

Държавните служители, които ще се занимават и отговарят за подготовката и провеждането на българското председателство на ЕС, масово не ...

Ефектът от милионите разходвани средства - 44.36% от администрациите нямат система за управление на база данни; 64.76% от администрациите нямат системи за управление на документи, потоци и съдържание през интернет. Данните са от последния Доклад за състоянието на администрацията.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • БКП-партини АЙДУЦИ 1 БКП-партини АЙДУЦИ преди 9 месеца Профил на трол?
    Айде-е-е, вместо 75% (като начало) съкръщение партийно-назначените държавни и общински чиновници-търтеи и закриване на 75% от тунеядските министерства, агенции, комитети, комисии, .... почнаха да ГЕПАТ и от собствените си партийно-бюрократични кадрови БЕЗОБРАЗИЯ?! И чиновниците от ЕС ще ги субсидират за тези БЕЗОБРАЗИЯ с нашите пари!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
В Деня на Земята покажи загриженост. Рец...

Днес, 24 март, отбелзяваме Деня на земята. Вече над 10 години знаковото световно събитие обединява милиони хора по света в търсене на р...

missing image
Седмична прогноза за времето за 26 март ...

От понеделник започва така дългоочакваното затопляне. В първия ден от новата седмица валежи от дъжд ще има само на места в Източна Бълг...

missing image
"Да, България": Поведението на Борисов п...

"ПП „Движение Да България“ изразява своята остра тревога от публичното разграничаване на министър-председателя Бойко Борисо...