Още един, този път бивш депутат, напусна ГЕРБ

23222
Още един, този път бивш депутат, напусна ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат и общински председател на ГЕРБ-Велинград Ангел Даскалов напусна партията. Той каза, че мотивът му да напусна ГЕРБ е, че случващото се на местно ниво във Велинград не му допада.

"Не се промениха нещата в областта на дърводобива, тъй като нашия район е свързан с него. Не можахме да се преборим, а и не виждам начин това да се случи. Самата конференция на ГЕРБ също не оправда очакванията ми. Не виждам оттук нататък смисъла политиката да се води по този начин. Говоря конкретно за местно ниво", каза Ангел Даскалов, цитиран от Агенция "Фокус". Той допълни, че не знае дали други членове на ГЕРБ от Велинград ще го последват.

Борисов без конкуренция ставал мъж на годината, жена на годината, дете на годината...

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път показа огромното си самочувствие и се похвали пред Кеворк Кеворкян, че без конкуренция ста...

Това е лично решение и всеки ще го вземе сам. Моето решение беше взето доста отдавна, но имах ангажимент към хората, с които съм работил. Изчаквах нещо да се промени, но не се случи, уточни Даскалов. Той каза също, че остава в политиката и има предложения от други партии. Благодарен съм на всички, които ме подкрепят, каквото и да реша, ще е в интерес на Велинград, добави Даскалов.

Областният координатор на ПП ГЕРБ в Пазарджик д-р Дончо Баксанов каза, че е научил от медиите за решението на Даскалов. „Той официално не се обърна към мен, а предпочете това да стане чрез медиите. Това е една непочтена постъпка, но всеки сам избира своя път. Може би това отново показва, че смяната на Ангел Даскалов като общински председател на ПП ГЕРБ-Велинград е била в правилната посока. Желая му успех в новото поприще", каза д-р Баксанов. Той уточни, че Даскалов официално не е подал заявление за напускане в областната структура на партията.

"Доколкото имам информация ще го подаде направо в София, но и там все още няма такова заявление. Други заявления за напускане на ПП ГЕРБ до момента не сме получили и се надяваме да няма такива. Областната структура на ПП ГЕРБ в Пазарджик остава единна, каза също д-р Баксанов.

Ангел Даскалов е избран за народен представител от листата на ГЕРБ през 2009 година. На местните избори през 2011 година е кандидат за кмет на община Велинград, издигнат от партия ГЕРБ. Получава 25.40 % срещу 25.92 % за Иван Лебанов и отива на втори тур, където губи. Остава да ръководи общинската структура на ПП ГЕРБ във Велинград, но през януари 2014 година с решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ бе сменен от общинския съветник Димитър Гечев. В края на януари 2014 година отново с решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Димитър Гечев е заменен от Пламен Мавров, който изпълнява временно длъжността председател на общинската структура на ГЕРБ във Велинград.

Бойко: Лидерите на партии трябва едно "Добър ден" да могат да си кажат като се срещнат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната си инцидентна среща на по кафе с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали. Бившият прем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика