Оставиха Петното в ареста

23263
Оставиха Петното в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд реши да остави за постоянно в ареста Бисер Миланов, по прякор Петното, съобщи БГНЕС.

Бисер Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към Боряна Георгиева в градинката до парламента по време на протест на 6 юли 2013 година. Боряна е била заобиколена на тъмно място от Миланов и неговите хора. Той заявил: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата". Заплашил, че могат да я отвлекат и да я направят проститутка, каза прокурорът по делото Даниела Димитрова. Според показанията на свидетелите, мъж от групата на Миланов й казал, че има опасност за живота на дъщеря й. Събраните доказателства по делото включват свидетелски показания на Боряна Георгиева, Андриана Момчева, Светозар Филипов, Светослав Николов и Филип Филипов, които описват поведението на Петното като агресивно, арогантно и нападателно.

Доведеният баща, който преби до смърт детето си, остава за постоянно в ареста

Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража наложи Старозагорският окръжен съд на 24-годишния Атанас, който на 14 януари уби...

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на 15 януари бяха изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна.

Прокурорският интерес към скандалния контрапротестиращ беше провокиран от хулиганските действия на Миланов към екипа на bTV. Часове след като те бяха показани в ефира на националната телевизия, Петното и компанията му бяха арестувани показно от барети пред парламента по разпореждане на главния прокурор. Анализът на изисканите от обвинител номер едно преписки и дела, отнасящи се за действията на Миланов на територията на цялата страна, на този етап стига само до обвинението за заканата да откъсне главата на протестиращата Боряна, отправена преди половин година.

Още две досъдебни производства в Софийската районна прокуратура водят към Миланов, който е с обременено криминално минало - за насаждане на расова омраза със слово и за хулиганство заради нападението над репортерския екип на bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика