От ГЕРБ казват, че САЩ вече не ни вярва заради Орешарски

13299
От ГЕРБ казват, че САЩ вече не ни вярва заради Орешарски
Снимка: БГНЕС

Американското правителство е разтревожено дали България е лоялен партньор в НАТО и в ЕС. Това заяви Румяна Бъчварова – член на Изпълнителния съвет на ГЕРБ, в сутрешния блок на БНТ.

По нейни думи в САЩ е станало ясно, че ГЕРБ е алтернатива на сегашната политика.

Бареков: БСП и ГЕРБ готвят коалиция-чудовище

БСП-ГЕРБ ще бъде новото политическо-коалиционно чудовище. Станишев и Борисов си ръсят комплименти, готови са да се гушнат. Така лидеръ...

Големият проблем е, че правителството е приело договори в разрез с евроатлантическите ни партньори, като този за “Южен поток”, добави още тя. Според Бъчварова тревожното в случая е, че във Вашингтон политиката на кабинета “Орешарски” е считана за политика на България.

Според Бъчварова визитата на Борисов в САЩ е била успешна. Ние представихме българската позиция по някои много важни въпроса. Те са важни не само за американската страна, но и за нас в България, посочи тя.

Бъчварова обаче не отговори дали Вашингтон е поискал нещо пряко от Борисов, ако той пак стане премиер. Не ставаше въпрос за искане, ставаше въпрос за това, че България трябва да изпълнява задълженията си на евроатлантически партньор, каза тя. И добави, че е странно как ЕС казва, че "Южен поток" няма да се строи, а пред сенатор Маккейн Орешарски признава, че договорите са подписани. Бъчварова обаче избегна въпроса за АЕЦ "Белене" и как Борисов по същия начин забрани изпълнението на проекта, след като уж щеше да има строеж, за което се стигна до арбитраж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика