"Отровното трио": Обиколихме над 20 града, навсякъде ни пазят полицаи (ВИДЕО)

4409
"Отровното трио": Обиколихме над 20 града, навсякъде ни пазят полицаи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Искаме властта да се върне при гражданите, а не при олигарсите. Това заяви във Facebook живо включване Арман Бабикян - един от представителите на "Отровното трио"

Формацията инициира дискусия с въпроси и отговори на граждани в социалната мрежа, като обясни, че събитието няма да е единствено по рода си. От Триото казаха, че са обиколили над 20 града, като навсякъде служители на реда осторожно охраняват събитията им. 

Бабикян посочи още, че от Триото настояват за власт, която чува гражданите и техните искания. "Това е власт, която тича след проблемите. Ние не искаме такава власт. Има начин демокрацията да върви в естествените релси на цивилизованата общност на ЕС, към която принадлежим", посочи Бабикян.

"Нямаме партия и не правим партия. Не се подготвяме за това, но правим граждански комитети в цялата страна. Ще присъединим всички хора, които имат желание да се променят нещата в България. Ние се опитваме да извадим и можещите, и знаещите граждани пред скоби и те да дадат своите сили за промяната на страната". Така Бабикян отговори на въпрос на Actualno.com на какъв етап е достигнала подготовката за политически проект на Триото.

На въпрос, ако адвокат Николай Хаджигенов е главен прокурор днес, как ще се държи, той каза, че би направил така, че да върне прокуратурата на мястото ѝ: да следи за законността. "Не е работа на главния прокурор да се бори с битовата престъпност. Работата на сегашния главен прокурор е да пази властта", счита Хаджигенов.

Проф. Велислав Минеков заяви, че в България може да се живее добре, но за тази цел хората трябва да го пожелаят. "България винаги има шанс да се управлява от достойни професионалисти", уточни Минеков.

Адв. Хаджигенов отбеляза, че Триото е било в над 20 града до момента, като посочи, че по места се наблюдава феодална организация. "Хората обаче разбраха, че могат да бъдат свободни". На своя страна проф. Минеков уточни, че по места се вижда "упадък на управляващата мафия". Бабикян допълни, че във всяко населено място се изпращат полицаи, които да пазят техните събирания и срещи с граждани.

Адвокат Хаджигенов коментира, че не би защитавал дори в справедлив съдебен процес премиерът Бойко Борисов. Арман Бабикян отбеляза от своя страна, че Триото няма да успее да спре "на 100% корпоративния и купения вот" при парламентарните избори. "Убеден съм, че цялото усилие на властта отново да си купи служебно победата ще се провали", коментира PR експертът.

 

От Триото още веднъж подчертаха, че протестите не са прекъснати, просто е променен форматът им. Арман Бабикян обяви, че този петък ще се проведе демонстрация пред Министерски съвет, която ще протече под формата на украсяване на елха с пожелания към премиера Борисов. 

Повече гледайте в прикаченото видео. 

Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна

Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното неадекватно действие на Бойко Борисов и компания, се казва в текст, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика