Овчаров е против изключванията от БСП и е ехиден за газовите доставки

24427
Овчаров е против изключванията от БСП и е ехиден за газовите доставки
Снимка: БГНЕС

Сценарият от вчера в исторически план не е нещо ново. Имам предвид не БСП, а исторически. Така бившият енергиен министър Румен Овчаров коментира вчерашното решение на червените да изключат от редиците си няколко свои членове, включително Георги Първанов и Румен Петков.

Вчера аз не подкрепих това действие, защото като председател на Градския съвет на БСП основният ми ангажимент беше да прекратя братоубийствените борби в БСП. А като погледна историята в последните 25 години, партии, които са отлюспвали свои енигматични членове, не са преуспявали, каза Овчаров в предаването на Люба Кулезич.

Кадиев въстана срещу Станишев за изключването на различно мислещите

Георги Кадиев за пореден път въстана срещу решение на ръководството на БСП. Депутатът от Коалиция за България остро разкритикува изключ...

Изборът на Георги Първанов и Румен Петков беше ясен с кандидатирането на АБВ за евроизборите. Но на мен не ми харесва решението на БСП и не мисля, че трябваше да действаме така, поясни бившият енергиен министър.

Овчаров заяви, че не вярва на социологическите проучвания, които дават около 7% на АБВ за евроизборите. Мисля, че АБВ ще вземе около 3% - 100-тина хиляди души, каза той. И добави, че трудно БСП ще го изпрати АБВ – не е възможно да отида там.

От творението „България без цензура” ще зависи бъдещето на политическата картина в България. Ако Бареков има висок резултат, може да има предсрочни парламентарни избори. Овчаров обаче отрече, че с тези си думи казва на всички отчаяни българи да гласуват за Бареков, дори да им се вижда смехотворен.

Украйна – газова криза и геополитическата ситуация

Изключените от БСП: Това е акт на безсилие и страх от поражение

Очевидно, за тях не е проблем да нарушат собствения си устав. Това каза Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012 го...

Няма заплаха за доставките за ядрено гориво и за петрол за „Нефтохим”, подчерта Овчаров. Още през 1996 година имаше случай, когато Украйна забрани транзита на ядрено гориво през нейна територия и беше разработена схема за доставки със самолети. Тя си действа и сега, каза бившият енергиен министър.

Не така обаче стоят нещата с газовите доставки. Чирен не може да е достатъчен резерв – ще издържим около месец, месец и половина и ако има продължителна криза, ще имаме сериозни проблеми, смята червеният политик. Овчаров иронично подметна, че Русия „може да спре газовото кранче” – но нали Европа „размахва” милиарди – дано стигнат навреме.

Това, което се случва в Украйна, не може да доведе до победа с явно превъзходство за която и да е от страните вътре в страната. В началото на годината и със съдействието на ЕС можеше да има правителство на националното единство в Украйна, но за съжаление сценарият ескалира. А България трябва да подкрепя политиката на ЕС за Украйна, но да не забравя и да защитава собствените си интереси, завърши Овчаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика