X
 
 

Паргов: Господин Барбалов се превръща в многоръкия Шива

"Господин Барбалов се превръща в многоръкия Шива - в едната страна държи болница, в другата пари, а в третата - трамвайче".

Това заяви лидерът на БСП-София и председател на общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов пред журналисти по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Фандъкова: Крусев е много отговорен, но може да е бил подведен

Приех оставката на Евгени Крусев, утре ще назнача някого да изпълнява неговите задължения. Това каза пред журналисти в Министерски съве...

Дончо Барбалов бе определен за временно изпълняващ длъжността зам.-кмет с ресор „Транспорт” в Столичната община.

"За 10 години трима зам.-кмета по транспорт спукаха гума по една и съща причина, очевидно кадровата политика в Столична община не е толкова добра, заяви Паргов. 

"В последната година от мандата на г-жа Фандъкова предложихме тя да си поеме ресора „Транспорт“, както си пое ресора „Сигурност“.

Ние винаги сме подкрепяли добри и ефективни политики за София, които решават проблемите. Големият проблем на София е контролът и отговорността, а тя се носи от кмета и той трябва да я покаже на практика, не като се крие зад една пешка или друга, която давайки ѝ шах, тя да пада и бива заместена от друга“, коментира още той.

Превърна ли се Крусев в бушон, запазващ поста на Фандъкова?

Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев заради ремонта на "Граф Игнатиев". Това е мнението за оста...

"Отговорността, която се носи за дадено действие и бездействие на всяка община се носи в първо лице единствено число от кмета на общината. Това го казва и законът за финансово управление и контрол на публичния сектор, както и законът за обществени поръчки“, каза Паргов.

"Нека Калоян Паргов има търпението да се яви на избори и да спечели, тогава да кадрува в Столична община", беше отговорът на кмета на София Йорданка Фандъкова, относно предложението Паргов тя да поеме транспортния сектор. 

Фандъкова заяви още, че въвеждането на „зелен билет“ на 4 декември е мярка, която се приема добре от гражданите на столицата.

„Аз вярвам, че ако това стане редовно много повече граждани ще използват тази възможност. Всяко начало изисква някакво време,“ каза тя, като обясни, че въвеждането на зеления билет не е било възможно да се направи в понеделник, защото тя самата е получила резултатите за превишените норми на ФПЧ много късно вечерта в неделя.

Дончо Барбалов поема функциите на Евгени Крусев

Дончо Барбалов е новият временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в Соф...

„Самите метеоролози казаха в неделя вечерта, че ще продължат мъглите и инверсиите, но аз нямах право да пусна мярката. Тази мярка е свързана със сериозни финансови ангажименти. ЦГМ търпи загуби и Столична община трябва да финансира мярката“ добави тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители