Парламентът прие на първо четене Изборния кодекс

20766
Парламентът прие на първо четене Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

Парламентът прие на първо четене проекта за нов Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова от Коалиция за България и група народни представители, предаде „Фокус”.

В гласуването за новия кодекс участваха 192 народни представители, от които 110 – „за”, 74 – „против”, а 8 се въздържаха.

Манолова: Изборният кодекс вероятно ще бъде приет през февруари

Който участва в друга листа - приключва с партията. Това заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде ...

Депутатите отхвърлиха Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Андон Андонов от ГЕРБ и група народни представители. Гласуваха 179 народни представители, от които 73 бяха „за”, 66 – „против”, а 40 се въздържаха.

Разбирам драмата и мъката на ГЕРБ - Изборният кодекс на Фидосова е отменен и никога повече ГЕРБ няма да могат да получат служебна победа на изборите, заяви от парламентарната трибуна вносителят на текста на новия Изборен кодекс Мая Манолова. Изявлението й беше в отговор на нападките на депутатите от опозицията Десислава Атанасова и Емил Радев непосредствено след приемането на новия Изборен кодекс на първо четене и отхвърлянето на предлаганите промени в досегашния закон, предложени от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

"Никога повече няма да има фалшификации с бюлетини, никога повече те няма да се печатат в печатницата на Костинброд, никога повече ГЕРБ няма да печелят избори, никога повече Цветанов няма да бъде вътрешен министър, никога повече Борисов няма да бъде премиер", продължи Манолова.

Днес НС гласува новия Изборен кодекс, който бе изработен за първи път заедно с гражданското общество и гражданите няма да ви простят обидите, които отправяте към тях, тук, от тази трибуна, посочи тя. "Големият отсъстващ в писането на новите изборни правила беше и ще бъде ГЕРБ. Избори не се печелят с изборни правила, а с доверието на хората и с гласовете на българските граждани на избори, подчерта Манолова. Никога няма да ги получите, защото излъгахте доверието на хората", продължи депутатът от КБ. Крайно време е да разберете, че опитите да се манипулира през Изборния кодекс не могат да носят повече служебни изборни победи, повтори Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика