Парламентът спря пълномощията на депутат на ГЕРБ

17890
Парламентът спря пълномощията на депутат на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Още един депутат от парламентарната група на ГЕРБ на практика излезе от Народното събрание преди да влезе истински. Това стана след като днес депутатите решиха да прекратят пълномощията му.

Става дума за Иван Божилов, който е в депутатската листа на ГЕРБ от 25-ти избирателен район София. Божилов трябваше да влезе в парламента на мястото на Доброслав Димитров, който излезе от групата на ГЕРБ. Като основна причина за решението на Димитров беше посочено желанието му да развива специализация в чужбина.

Още един, този път бивш депутат, напусна ГЕРБ

Бившият депутат и общински председател на ГЕРБ-Велинград Ангел Даскалов напусна партията. Той каза, че мотивът му да напусна ГЕРБ е, ч...

При опит на Actualno.com да получи отговор за причината на Божилов да му бъдат спрени пълномощията от официално обявения на сайта на ГЕРБ телефон за контакти, ни беше казано, че трябва да се обърнем към пиарите на ГЕРБ, които са в парламента. На въпрос за контакт и телефон за връзка със съответните пиари ни беше обяснено, че "не става така" - трябвало да се изпрати имейл на pr@gerb.bg.

Божилов е кмет на столичния район „Илинден”. Той, заедно с депутата Станислав Иванов, стана известен на местните и президентски избори през 2011 година. Тогава двамата бяха заснети да влачат чували с бюлетини в столичната зала „Универсиада”, където се помещаваше ОИК. Божилов беше депутат в 41-вото Народно събрание в групата на ГЕРБ.

Като кмет на район „Илинден” Божилов беше разследван за нанасяне на средна телесна повреда. Според прокуратурата той избил зъб на мъж при сбиване в заведение през 2010 година. Срещу Божилов не е повдигнато обвинение, защото има имунитет. Самият Божилов отрече да е участвал в сбиване.

От групата на ГЕРБ в парламента вече се отделиха Георги Марков, Светлин Танчев и бившият шеф на НАП Красимир Стефанов. Последните двама декларираха сътрудничество в „България без цензура”. Парламентът напусна и финансовият експерт Владислав Горанов, също част от групата на ГЕРБ. Той не остана в Народното събрание дори като независим депутат, както сториха другите му трима колеги.

Трети депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ - Владислав Горанов подаде оставка

Народният представител от 24 МИР-София от парламентарната група на ПП ГЕРБ Владислав Горанов е подал днес заявление до Народното събр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика