Партия МИР с предложение как да се излезе от политическата криза

1346
Партия МИР с предложение как да се излезе от политическата криза
Снимка: партия МИР

Партия МИР предлага да се изготви Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България в която да се разпишат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план как ще се развиват всички секторни политики. Това каза в предаването „Събития и личности“ по БНР Благоевград председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„Партия МИР предлага експерти във всички сфери заедно с браншовите организации да изготвят Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България, която да бъде обсъдена и приета с национален консенсус от всички парламентарно и извън парламентарно представени партии. Така тази програма да стане задължителна за изпълнение от всяко българско правителство и то няма да има право да я променя или да се отклонява от нея. Именно това ще гарантира както икономическото развитие на България, така и излизането на страната ни от политическата и моралната криза", обяни той.

ПП МИР постави седем принципни условия за обединение на партии в ляво-център

Партия МИР предложи да се изгради мрежа от партии в ляво-център, граждански и неправителствени организации, кметове, видни интелектуалц...

От партия МИР предлагат в Националната програма също така да бъдат изкарани пред скоби пет национални приоритета - работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство, леката промишленост и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика.

Той подчерта, че сред сегашния политически елит няма държавници, които да мислят и действат стратегически за решаването на проблемите на българските граждани и страната. Според Славчев в сегашния парламент няма нито волята, нито желанието, нито потенциала да се състави устойчиво правителство, което да преведе България през кризите и за това в началото на април месец ще се проведат предсрочни парламентарни избори.

„Целта на партия МИР е с реални действия да докаже и да мотивира тези над 60 % от българските граждани, които не гласуват, че в България има експертен, човешки и морален потенциал, който може да бъде обединен и да работи в мрежа и който да на практика да замени сега действия политически модел. Този нов политически модел първо ще стъпва на традиционните български, семейни и християнски ценности и второ ще въведе така наречения просветен консерватизъм, в чиято основа са морала, инициативността, експертността и родолюбието“, каза още Симеон Славчев.

ОЩЕ: Симеон Славчев: Обединение може да има само около принципи, ценности, политики и идеи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com