Патриотите ще подкрепят кабинет на РБ с някои условия

991
Патриотите ще подкрепят кабинет на РБ с някои условия
Снимка: БГНЕС

Абсолютно ще подкрепим мандата на Реформаторския блок при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

След разговора с ГЕРБ, днес Реформаторският блок продължи консултациите за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент с Патриотичния фронт. Представители на двете формации разговаряха в зала "Запад" на Народното събрание, като от името на РБ преговорите води здравният министър в оставка Петър Москов.

В понеделник Плевнелиев връчва мандат на Реформаторския блок (ВИДЕО)

Държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок, съобщиха от прессекретариата на президента. В ...

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, заяви след срещата Симеонов, цитиран от "Фокус".

Лидерът НФСБ изреди приоритетите на ПФ - повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.

По повод възможността за президента Росен Плевнелиев да състави служебен кабинет, той каза:

"Да има правителство за 20 дни - такива глупости не искаме и след това да има второ служебно правителство, назначено от новия президент. Смятаме, че в това НС имаме нужното мнозинство, за да продължаваме да изпълняваме програмата, под която сме се разписали“.

Патриотите: Има външен натиск да не ни дадат мандата

Чувстваме се уважени от това, че няколко посолства в София и една камара евробюрократи от Брюксел са се ангажирали да влияят върху прав...

Петър Москов пък заяви, че ако не се намери подкрепа, още в понеделник, когато президентът ще им връчи мандата, могат да го върнат.

"Има общи неща и ние, ПФ и ГЕРБ онзи ден - всички сме съгласни, че много по-добре би било държавата да не влиза в спирала на неопределеност и на несигурност", изтъкна той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика