Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриотите застанаха зад решението на президента

21 декември 2016, 12:50 часа • 1289 прочитания

Решението на президента Росен Плевнелиев беше най-нормалното и очаквано, естествено решение.

Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка с изявлението на президента Росен Плевнелиев, предаде Фокус.

Симеонов подчерта, че Плевнелиев се е държал изключително отговорно и достойно през целия този период.

Според него упрек към него може да има от хората, на които не им пука за държавата и си гледат само партийните интереси. Симеонов попита кому е било нужно правителство за 20 или за 30 дни.

„Това беше просто подигравка според мен с държавността“, каза Симеонов. Той коментира, че поведението на новоизбрания президент ген. Румен Радев е на некомпетентен и страхлив човек.

Подобна беше позицията и на ГЕРБ.

Румен Радев дезертира от отговорността, която трябва да поеме като бъдещ президент, заяви пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Изключително отговорна е позицията на президента Росен Плевнелиев“, заяви тя. „Той дори е направил предложение на новоизбрания президент да получи от него кабинета и да назначи неговия кабинет“, коментира Цвета Караянчева. По думите ѝ съставянето на 2 служебни правителства би било изключително смешно и неразумно.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес