Павлова: Властта е зависима от "Атака", затова Манолова си изпуска нервите

11687
Павлова: Властта е зависима от "Атака", затова Манолова си изпуска нервите
Снимка: БГНЕС

Зависимостта на малцинството на управляващите и зависимостта от ПП „Атака” е причина да си изпуска нервите Мая Манолова и да говори нелепи неща. Това каза народният представител от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павловa, предаде Фокус.

„Мисля, че това изказване на Мая Манолова не само, че е нелепо, но е абсурдно и то показва вече тяхната истерия и безпомощност. То е ясно, че те не са управляващо мнозинство. Вече е прекалено видима и тяхната зависимост от "Атака". Така че най-добре е тя да не се оправдава със Закона за Черноморското крайбрежие, защото в момента, както е предложен, всъщност буди сериозни притеснения и сериозни съмнения в нас - затова че той е изключително лобистки закон, който категорично не е в полза на българските граждани и туристи, които имат право по Конституция да ползват плажовете безплатно и на свободен достъп, които са изключителна държавна собственост.

ГЕРБ саботира Закона за Черноморието, каза Манолова

ГЕРБ продължава деструктивното си поведение - да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Днес трябва да се прием...

Това, което в последните промени, което сега вече влезе и на второ четене в зала в закона, въпреки че едни неща бяха променени, бяха приети част от моите предложения, като например да си остане свободната площ 50% и т.н, скандалното тук е, че се предлага в преходни заключителни разпоредби, където се дава възможност по един безпрецедентен начин без конкурс, без прозрачност, без никакъв финансов план или ангажимент всички концесионери, които в момента имат сключени концесии, за стопанисване на плажове. A тези концесии са сключени преди, при един много стар ред, при други икономическа обстановка и ситуация, техните концесии са за по 5 или 10 години, автоматично без конкурсна процедура, без да се уточнят инвестиции, какви биха направили, какви средства ще плащат на държавата, автоматично да получат удължаване на своите концесионни договори до 20-годишния период, с който този закон се приема. Това е скандално. Това е много лобистки текст, който е единствено и само в полза на концесионерите и отново без конкурс, без процедура да се продължат още години наред тези плажове за стопанисване. Така че те имат скандални поправки в този законопроект и те не трябва да се оправдават с нас”, каза още Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика