Пеевски е извикан на разпит в следствието

15315
Пеевски е извикан на разпит в следствието
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан в Столичното следствие в "Овча купел", предаде БГНЕС.

Депутатът от ДПС е редовно призован по сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, Цветан Василев и Николай Бареков. Пеевски ще бъде разпитан и по разследването за осуетен опит за убийство срещу него, предаде Стандарт нюз. Цветан Василев също е редовно призован, но в момента се намира в чужбина.

Пеевски няма кредити при нас, твърдят от КТБ

Делян Пеевски няма фирми на свое име и съответно няма кредити от Корпоративна търговска банка (КТБ). Личните кредити на "Бромак" и друг...

"Нямаме официална информация затова къде какви разпити текат, извършват се процесуално-следствени действия", заявиха от Софийска градска прокуратура.

Припомняме, че на 13 юни прокуратурата съобщи за трима задържани, които са се опитвали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев.

На 14 юни прокуратурата поиска постоянен арест за тримата. Гледането на мярката за неотклонение се проведе в МВР-болница, поради прединфарктно състояние на Красимир Методиев. По-късно през деня СГС пусна и тримата без мярка за неотклонение. Адвокатът на Георги Христов - Николай Хаджигенов заяви, че решението на съда е правилно и законосъобразно.

Според него по делото няма никакви доказателства или мотиви, а прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е бил извършен опитът за покушение срещу депутата от ДПС. Решението на съда не е окончателно, прокуратурата ще протестира, делото е насрочено за четвъртък, 19 юни в Апелативния съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика