Петното: Бареков лично ми каза, че главният прокурор е негов човек

25963
Петното: Бареков лично ми каза, че главният прокурор е негов човек
Снимка: БГНЕС

 

Николай Бареков лично ми каза, че главният прокурор Сотир Цацаров е негов човек. Това призна в пространно интервю за предаването „ДикOFF” станалият известен покрай протестите Бисер Миланов-Петното. Той допълни, че лидерът на „България без цензура” му е платил 50 хил. лв. за създаване на регионални структури на националното движение „Свобода”. След това бившият водещ изчезнал за няколко месеца и спрял да търси Миланов.

С това нападките срещу бившия водещ не свършиха. Петното обясни, че веднъж е получил от Бареков 10 хил. лв., за да не отиде на протест, организиран от структурата на новия политик. Ставало дума за недоволството срещу члена на Висшия съдебен съвет Камен Ситнилски.

Бареков: Не съм давал пари на Петното

Не е вярно, че съм давал пари на Петното, каза лидерът на "България без цензура Николай Бареков пред ТВ 7, предаде БГНЕС. Според лидер...

Протестиращият се оплака още, че Бареков го е цензурирал по време на обиколката "България без цензура" в Русе.

Миланов отрече да е получавал пари от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че се е виждал само веднъж с бившия премиер в къщата му в Бояна. Това се случило в края на милата година. Бившият премиер посрещнал Миланов и тогавашния му съратник Йордан Бонев с думите: „Браво, бе, разказахте ми игра”, след което пили заедно кафе. Петното имал желание да пита много неща Борисов, но нямал тази възможност, тъй като политикът имал и други срещи в този ден и бързал.

Задържаният в Централния софийски затвор протестиращ си обясни ареста с кръга около Николай Бареков. Анализът на Миланов сочел, че всичко това – арестуването и задържането му се правело, за да не бъде той с Бойко Борисов. Който в крайна сметка се опитвал да направи нещо хубаво за България. Но в един момент загубил връзката с хората, вероятно не само по своя вина.

По време на интервюто Петното се самоопредели като политически затворник и отново заяви, че се е шегувал, заплашвайки Боряна Георгиева, съпруга на прокурорския свидетел Тихомир Георгиев-Боксьора, с репликата "ще ти отрежа главата бавно и мъчително, а след това ще ти се изходя във врата”. Според Миланов всичко това се правело, за да бъде отблъснато обществото от него и да бъде представен той като престъпник.

50 хил. лв. ми даде Бареков, призна си Петното

„Николай Бареков ми е давал пари. Първият път ми даде 10 000 лева. Помислих, че иска да ни ползва като охрана. Така си помислих. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика