Плевнелиев: Атентатите не бива да засилват омразата

10445
Плевнелиев: Атентатите не бива да засилват омразата
Снимка: БГНЕС

Провеждането на лидерския форум на ЮНЕСКО в Париж след атаките във френската столица е силен знак за солидарност и за това, че терористите ще бъдат победени. Днес сме заедно тук, за да покажем, че отстояваме своите ценности, вярваме в свободата и в толерантността между различните религии.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Париж, където участва в конференцията на ЮНЕСКО по повод 70 години от подписването на учредителния акт на организацията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„От всеки един от нас зависи да се изправи срещу хаоса и омразата, които тероризмът символизира“, заяви Плевнелиев. Според него, днес повече от всякога са необходими интеграция, върховенство на закона и справедливост. „Голяма грешка ще бъде, ако терористичните атентати засилят омразата и изолацията в нашите общества“, коментира държавният глава.

„Тероризмът се засилва, виждаме го по площадите и улиците на европейските столици и той не може да бъде изкоренен от днес за утре“, подчерта още президентът и допълни, че радикализацията в някои определени общности в Европа е факт. „Наясно сме, че само заедно можем да решим този проблем. Тероризмът няма да бъде победен само с военната победа на антитерористичната коалиция. Десетки години са необходими, за да създадем толерантност в обществата, да дадем възможност за образование и за перспектива на всеки, така че и най-изолираните и най-изостаналите членове на нашите общества да намерят своето развитие и реализация в демократичните държави“, посочи президентът Плевнелиев. „Само с образование и с вяра в нашите ценности ще постигнем устойчиви резултати“, категоричен беше държавният глава.

Президентът получи от генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова юбилейния медал на световната организация по повод нейната 70-годишнина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика